Fotbal international

Drum liber pentru CFR? Celtic a venit la Cluj fără cinci titulari. Ce scriu britanicii despre meciul din Europa League

12.12.2019 | 12:07
Drum liber pentru CFR Celtic a venit la Cluj fara cinci titulari Ce scriu britanicii despre meciul din Europa League
ADVERTISEMENT

CFR Cluj își joacă în această seară calificarea în primăvara europeană. Un punct în fața lui Celtic ar fi suficient, iar șansele sunt mari ținând cont că Lennon a lăsat acasă jumătate dintre titulari. Scoțienii vor juca în Gruia fără cinci dintre jucătorii de bază.

Mijlocașii Callum Mc Gregor, Ryan Christie și Tom Rogic, golgheterul Odsonne Edouard și portarul titular Fraser Forster nu au făcut deplasarea în România.

ADVERTISEMENT

Celtic a venit la Cluj fără cinci titulari pentru meciul din Europa League. Trei juniori pe banca de rezerve

Mai mult, Neil Lennon nu se va putea baza pe căpitanul Scott Brown, suspendat. Pe banca de rezerve vor fi câțiva jucători tineri care ar putea debuta pentru Celtic, în Europa: Karamoko Dembele (extremă, 16 ani), Scott Robertson (mijlocaș, 18 ani), Grant Savoury (atacant, 19 ani).

”Nu suntem aici să facem cuiva favoruri, vrem să respectăm competiția, să fim profesioniști și să încheiem faza grupelor la cel mai înalt nivel. Am spus însă că ne așteaptă o lună aglomerată și că vom folosi tot lotul”, a declarat antrenorul scoțienilor.

ADVERTISEMENT

Acesta a adăugat că atacanții Bayo și Griffiths, mijlocașul Nir Bitton, fundașul dreapta Moritz Bauer, extrema Scott Sinclair și portarul Craig Gordon vor juca în Gruia.

Griffiths nu a mai evoluat pentru Celtic din luna august a acestui an, iar acesta ar putea fi un avantaj imens pentru clujeni. De asemenea, Gordon, goal-keeper-ul care va fi titular joi, de la ora 19.55, nu a mai evoluat nici el pentru campioana Scoţiei de două luni!

ADVERTISEMENT

Britanicii de la dailymail.co.uk alocă spaţii importante partidei pe care Celtic o dispută la Cluj. Insularii scriu că una din motivaţiile lui Celtic pentru a face un meci mare în Gruia este că vrea să rupă o tradiţie nefatsă, aceea că alb-verzii nu au câştigat niciodată în România: au pierdut la Timişoara în anii 80 (0-1) şi au la activ două egaluri: cu Astra Giurgiu şi CFR Cluj (ambele 1-1).

Celtic are 12 victorii consecutive în acest moment în campionat şi în Europa League. Neil Lennon, antrenorul scoţienilor, chiar a spus că şi-ar dori ca echipa sa să termine anul în aceeaşi notă.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj – Celtic se joacă joi seara, de la 19.55. Pentru clujeni este important să obţină un egal, care le asigură calificarea în primăvara Europa League. În caz că pierd, vor trebui să se roage pentru ca Rennes să o încurce pe Lazio pe teren propriu în celălalt meci al grupei, programat de la aceeaşi oră.

 

 

 

ADVERTISEMENT