News

Drum național blocat din cauza unei avalanșe de zăpadă în județul Bihor. Sute de familii rămase fără curent electric

Un drum național din județul Bihor a fost blocat mai multe ore vineri noaptea în urma unei avalanșe de zăpadă, producând avarii și la rețeaua de alimentare cu energie electrică
04.02.2023 | 12:03
Drum national blocat din cauza unei avalanse de zapada in judetul Bihor Sute de familii ramase fara curent electric
Drum național blocat din cauza ninsorilor. Sursa foto: ISU Bihor
ADVERTISEMENT

Deși circulația pe drumul național afectat a fost reluată la scurt timp după producerea avalanșei, autoritățile locale au atras atenția că există în continuare riscul producerii de avalanșe.

Drum național blocat din cauza unei avalanșe

Căderile masive de zăpadă au afectat mai multe zone din județul Bihor, acolo unde un drum național a fost blocat timp de mai multe ore din cauza unei avalanșe. În plus, în patru localități sute de gospodării au rămas fără curent electric după ce mai mulți copaci și stâlpi de electricitate au fost doborâți în urma ninsorilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit ISU Bihor, circulația pe drumul național DN 75 Arieşeni-Vârtop, la kilometrul 23, a fost blocată timp de două ore pe ambele sensuri în urma unei avalanșe. Sâmbătă dimineața, circulația pe acest tronson se desfășoară în condiții de iarnă, după ce autoritățile au intervenit cu utilaje pentru îndepărtarea zăpezii.

Autoritățile au atras însă atenția că riscul producerii unor noi avalanșe în zonă rămâne ridicat.

ADVERTISEMENT

„În continuare sunt condiţii favorabile pentru producerea de avalanşe”, au transmis autoritățile din Bihor.

Sute de familii rămase fără curent electric

Ninsorile masive din județul Bihor au dus la prăbușirea a doi stâlpi de curent și a mai multor copaci în comuna Dobreşti, satul Luncasprie, ceea ce a făcut ca întreaga localitate să rămână fără alimentare cu energie electrică.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale au precizat că alte trei localități au fost afectate de avariile produse la rețeaua de alimentare cu energie electrică, în total, la nivelul întregului județ, nu mai puțin de 320 de gospodării rămânând fără alimentare cu energie electrică.

Vineri seara Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat restricții de tonaj pentru circulația pe două tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Bihor şi Alba, din cauza ninsorii şi a viscolului.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă dimineața însă, CNAIR a anunţat redeschiderea circulaţiei pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 1H (km 6+000 – km 26+00) între localităţile Peştiş şi Şinteu, precum şi pe DN 75 (km 10+00 – km 29+00) între localităţile Nucet şi Arieşeni.

ADVERTISEMENT
Tags: