News

Drum național din Munții Apuseni, blocat de căderea unei stânci pe carosabil. Cum se desfășoară traficul

20.07.2020 | 10:02
Drum national din Muntii Apuseni blocat de caderea unei stanci pe carosabil Cum se desfasoara traficul
ADVERTISEMENT

Drumul național 75 din Munții Apuseni a fost blocat după ce o stâncă s-a desprins se pe versant și a ajuns, prăbușită, pe carosabil.

Timp de mai bine de două ore, șoseaua care face legătura între Cîmpeni și Turda a fost oprită traficului.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nicio mașină nu s-a aflat în zonă în momentul în care tonele de piatră s-au prăvălit pe zona circulată.

Căderea unei stânci pe carosabil a blocat un drum național din Munții Apuseni

Luni dimineață, în jurul orei 7:00, o cantitate uriașă de bolovani s-a desprins din peretele unei stânci şi s-a prăbușit pe carosabil.

ADVERTISEMENT

Nicio persoană sau autovehicul nu au avut de suferit în urma incidentului. Blocajul s-a produs între comunele Sălciua şi Ocoliş, scrie Adevărul.

Cel mai probabil, căderea bolovanilor a fost cauzată de ploile torenţiale din ultimele 24 de ore, în zonă fiind emise mai multe avertizări cod portocaliu și cod galben de la ANM.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după căderea pietrelor, echipe ale administratorului drumului au ajuns la faţa locului pentru a degaja carosabilul. La ora 9:01, traficul a fost reluat pe un singur sens de circulație.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN75 Turda – Câmpeni, între localitățile Ocoliș și Sălciua, județul Alba, circulația auto este oprită pe ambele sensuri, după ce pe carosabil au ajuns aluviuni și bolovani de pe versanți. Nu s-au înregistrat victime.”

ADVERTISEMENT

Un alt drum din Alba, afectat de vremea nefavorabilă

Tot luni, un alt drum din județul Alba a fost afectat de ploile abundente. Circulația rutieră pe drumul dintre Teiuș și Valea Mănăstirii a fost blocată din cauza aluviunilor, au anunțat luni dimineața reprezentanții IPJ Alba.

Potrivit acestora, aluviunile aduse de pe versanți au blocat DJ 750 C, între Teiuș și Valea Mănăstirii, scrie Alba24.

ADVERTISEMENT