Life

”Drumul care unește” se deschide pe 8 octombrie. Cum arată Via Transilvanica, cel mai impresionant traseu din România

Via Transilvanica este unul dintre cele mai frumoase trasee din țara noastră. A fost finalizat și e pregătit pentru turiști.
15.09.2022 | 18:21
Drumul care uneste se deschide pe 8 octombrie Cum arata Via Transilvanica cel mai impresionant traseu din Romania
Via Transilvanica, unul dintre cele mai frumoase trasee din țara noastră. A fost finalizat și e pregătit pentru turiști. Sursa foto: alba24.ro. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

“Drumul care uneşte” se deschide pe 8 octombrie. Cum arată Via Transilvanica, cel mai impresionant traseu din România, care traversează 7 regiuni cultural-istorice. Unde pornește drumul și unde se termină.

Via Transilvanica, unul dintre cele mai frumoase trasee din țara noastră. A fost finalizat și e pregătit pentru turiști

Via Transilvanica reprezintă alături de Transalpina și Transfăgăraș unul dintre cele mai frumoase trasee din țara noastră. Denumit de oameni și ”drumul care unește”, acest traseu a fost finalizat și e pregătit pentru turiști.

ADVERTISEMENT

Traversează 7 regiuni cultural-istorice din România și urmează să fie inaugurat pe 8 octombrie 2022, după ce se va încheia și ultimul tronson, cel din Alba Iulia.

Lansarea proiectului a avut loc în 2018, iar de atunci au fost implicați peste 10.000 de voluntari, 107 unități administrative teritoriale, 400 comunități și 10 județe străbătute. ”Drumul care unește” dispune de 1.400 de borne amplasate.

ADVERTISEMENT

Conform alba24.ro, reprezintă o idee Tășuleasa Social și unește toate valorile organizației. În primul rând, este un proiect social, care pornește de la Putna și se sfârșește la Drobeta-Turnu Severin. În al doilea rând este un traseu de drumeții tematice.

Are o lungime de 1.400 de kilometri în care turiștii de pretutindeni pot observa cum sunt promovate diferite diversități culturale, etnice, istorice și naturale din Transilvania, Bucovina și Banatul montan.

ADVERTISEMENT

Via Transilvanica, un traseu perfect pentru drumeții

Via Transilvanica este un traseu perfect pentru drumeții pe jos, călare sau cu bicicleta. Marea deschidere va avea loc în Piața Cetății din Alba Iulia și va fi sub forma unui târg. În cadrul acestuia oamenii pot participa la diverse activități și workshopuri.

Evenimentul festiv este unul organizat de frații Tibi și Alin Ușeriu, care și-au pus toată încrederea în proiect. Creatorul ”drumului care unește” este fericit că mai este foarte puțin până în ziua cea mare, dovadă că acum se lucrează la ultimele ”retușuri”.

ADVERTISEMENT

„Dar iată că a venit și sfânta zi în care s-a montat și ultima bornă, iar pe traseu se fac ultimele retușuri, adică se mai repară din vandalisme. Alba Iulia ne așteaptă în 8 octombrie să inaugurăm toată poteca”, a spus Tibi Ușeriu, ambasador Via Transilvanica, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT