News

Drumul celebru din România care va renaște din propria cenușă și devine mai sigur. Se fac investiții de peste 50 de milioane de euro aici

Drumul celebru din România care va renaște și va deveni mai sigur. Ce modernizări vor fi făcute aici, potrivit autorităților
27.05.2024 | 10:54
Drumul celebru din Romania care va renaste din propria cenusa si devine mai sigur Se fac investitii de peste 50 de milioane de euro aici
Drumul celebru din România care va renaște. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Drumul celebru din România care va renaște din propria cenușă. Cu acest scop vor fi făcute investiții de peste 50 de milioane de euro, autoritățile dorind să atragă din ce în ce mai mulți turiști aici.

Drumul celebru din România care va fi transformat total. Ce investiții vor fi făcute

Șoferii care vor ajunge pe Transalpina și Transfăgărăşan vor avea o călătorii mai sigure, după ce pe ambele drumuri vor fi înlocuite parapetele. Pe cele mai spectaculoase drumuri din țară vor fi montate parapete pe cabluri.

ADVERTISEMENT

Acestea vor oferi un grad mai mare de protecție, ca autoturismele să nu iasă în afara părții carosabile. Totodată, datorită parapetelor pe cabluri, zăpada va putea să traverseze drumul pentru a nu apărea troiene, în sezonul de iarnă.

Potrivit autorităților, acestea vor fi montate pe aproximativ 25 de kilometri în cele mai periculoase zone de pe Transalpina și Transfăgărășan. Mai mult, în punctele cu risc de avalanșă și în zonele închise iarnă, parapetele va fi demontat pentru a nu fi distrus de avalanșă, arată Observator.

ADVERTISEMENT

Investițiile se ridică la peste 50 de milioane de euro, făcând parte dintr-un proiect destinat reducerii numărului de accidente rutiere. Finanțarea este acordată Companiei Naționale de Administrare Rutieră, prin PNRR.

Proiectul arată că astfel de parapete cu cabluri vor fi montate pe mai multe drumuri naționale, dar prioritare sunt DN 7 Transfăgărășan și DN67C Transalpina, deoarece aici există un risc foarte mare de producere a evenimentelor rutiere, având în vedere traseul.

ADVERTISEMENT

„Cele mai mari investiții în infrastructura rutieră a Argeșului de după Revoluție”

Amintim că la finalul sfârșitul lunii februarie a fost semnat contractul pentru elaborarea documentației privind modernizarea Transfăgărășanului, pe tronsonul cuprins între km 104 – km 130+800. După finalizarea lucrărilor, ar urma ca drumul să fie deschis în tot timpul anului.

Vor fi instalate panouri de informare digitală, la intrările de pe Transfăgărăşan. Totodată, vor exista locuri de parcare, anumite zone destinate special comercianților și un View Point pentru turiști.

ADVERTISEMENT

„Sunt cele mai mari investiții în infrastructura rutieră a Argeșului de după Revoluție. Fie că vorbim despre reabilitarea de drumuri județene și naționale ori de construcția de autostrăzi și drumuri expres”, spunea Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, în luna februarie.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: