News

Drumul expres Craiova-Pitești, la care se lucrează, este, de fapt, un drum tehnologic. Care este diferența între cele două

24.05.2019 | 14:09
Drumul expres CraiovaPitesti la care se lucreaza este de fapt un drum tehnologic Care este diferenta intre cele doua
Drumul expres Craiova-Pitești este, de fapt, un drum tehnologic. Sursa foto: ADEVĂRUL.RO

Drumul expres Craiova-Pitești la care au început lucrările zilele trecute este de fapt un drum tehnologic, arată gds.ro, care a stat de vorbă cu cei de la Compania de drumuri. Acest drum este construit în paralel cu șoseaua expres de la Craiova la Pitești și este terenul pe care constructorii drumului își așază utilajele.

Drumul expres Craiova-Pitești, în construcție

Acest drum tehnologic este cel pe care vor trece constructorii pentru a începe lucrările la drumul expres Craiova-Pitești. Cele trei borduri pe care liderul PSD le-a pus împreună cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, au fost la drumul creat special pentru muncitori (constructori), în paralel cu drumul de mare viteză.

Alin Șerbănescu de la CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a declarat pentru Gazeta de Sud că, într-adevăr, imaginile pe care le-au văzut românii la televizor și pe care le-a postat Lia Olguța Vasilescu pe Facebook sunt de la drumul tehnologic, și nu de la șoseaua expres.

Ce rol au drumurile tehnologice, conform CNAIR

”Este drumul tehnologic, adică acel drum situat pe lângă drumul principal şi care ne permite nouă să intrăm cu utilajele, în caz de accidente, în caz de blocaj a drumului, pentru lucrări de întreţinere“, a declarat Șerbănescu pentru sursa mai sus amintită. Totodată el a spus că drumul tehnologic face parte din șosea.

Așadar, diferența între cele două este una destul de limpede. Drumul tehnologic este folosit în caz de accidentări, blocaje sau situații de urgență. Acolo sunt poziționate și basculantele și utilajele folosite pentru construirea drumului expres propriu zis.  „Muncitorii și utilajele constructorului italian Tirrena Scavi continuă lucrările începute ieri (miercuri – n.r.) pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești. În acest moment, 15 utilaje acționează pentru decopertarea traseului și amenajarea drumurilor tehnologice destinate accesului în șantier“, se arată în comunicatul de presă transmis joi redacţiei de către CNAIR.