News

Drumul Expres din România care va fi finalizat înainte de termen. E așteptat de români de ani buni și leagă două orașe importante

Drumul Expres din România care va fi finalizat înainte de termen este așteptat de români de ani buni și iată că anul acesta o să devină realitate.
02.07.2024 | 12:05
Drumul Expres din Romania care va fi finalizat inainte de termen E asteptat de romani de ani buni si leaga doua orase importante
Drumul Expres din România care va fi finalizat înainte de termen. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Drumul Expres din România care va fi finalizat înainte de termen era așteptat de multă vreme. Se pare că pe șantier se întâmplă adevărate minuni, astfel că totul va fi gata în doar câteva luni de zile.

Drumul Expres din România care va fi finalizat înainte de termen

Autoritățile au planuri mari în România când vine vorba de infrastructură. Avem autostrăzi în lucru, dar și drumuri Expres. Totodată, multe dintre drumurile naționale au ajuns să fie renovate.

ADVERTISEMENT

Deși în general autostrăzile se lasă mai greu așteptate, iată că într-o parte a țării lucrurile merg ca pe roate. Aici, constructorii s-au mișcat atât de bine încât totul se va termina mai repede decât ar fi crezut oricine.

Drumul Expres din România care va fi finalizat înainte de termen este Craiova-Pitești. Asociația Pro Infrastructură a fost în vizită aici și se pare lucrările au avansat extrem de repede, astfel că termenul ar putea fi decalat.

ADVERTISEMENT

Mai exact, deși în contract scria că drumul Expres din România va fi finalizat în martie 2025, acum, s-ar părea că acesta va fi gata la finalul acestui an. Cine lucrează aici și cum de lucrurile au mers atât de repede?

Cine se ocupă de lucrări

Turcii de la Ozaltin sunt cei care lucrează pe tronsonul dintre Balș și Craiova și au avansat lucrările. De altfel și cei de la Asociația Pro Infrastructură au rămas surprinși în momentul în care au văzut rezultatele.

ADVERTISEMENT

Nu s-a pierdut deloc timp, ci din contră, au fost câștigate chiar niște luni prețioase. Trebuie menționat faptul că drumul Expres din România care va fi finalizat înainte de termen este primul proiect major în România pentru această companie.

Drept urmare, există posibilitatea ca la alte contracte lucrurile să meargă la fel de repede. Și cei mai câștigați vor fi românii. Aceștia vor putea ajunge mai repede la destinație cel mai probabil din luna decembrie a acestui an.

ADVERTISEMENT

”Ozaltin, marea surpriză pozitivă din 2024? Ozaltin arată foarte bine pe Drumul Expres DEx12 între Balș și Craiova, încercând parcă să demonstreze că și turcii pot să se țină de angajamentele pe care și le-au asumat pe proiectele de infrastructură de transport din România.

Atât antreprenorul general Ozaltin, cât și subcontractorii lui, merită deja felicitați pentru că doar ceva catastrofal i-ar putea împiedica să-și respecte termenul contractual inițial, martie 2025 – curat, fără extensii de timp sau giumbușlucuri birocratice.

Mai mult, cu o accelerare puternică până în toamnă, mai ales pe partea de structuri, cu un management inteligent dar și cu puțin noroc, au o șansă să producă marea surpriză și să inaugureze lotul în decembrie 2024”, arată cei de la Asociația Pro Infrastructură.

ADVERTISEMENT