Fotbal intern

Drumul lui Vasile Mogoș din ligile inferioare la echipa națională! Elogii în presa italiană

02.03.2019 | 16:19
Drumul lui Vasile Mogos din ligile inferioare la echipa nationala Elogii in presa italiana

Convocarea lui Vasile Mogoș la echipa națională a României pentru primele meciuri din preliminariile Campionatului European din 2020 a surprins pe multă lume, iar cotidianul italian Gazzetta dello Sport îi dedică un material în care prezintă cariera acestuia din ligile inferioare și până la prima reprezentativă.

Drumul lui Vasile Mogoș din ligile inferioare la echipa națională

Jurnaliștii italieni s-au declarat surprinși de convocarea lui Vasile Mogoș și au scris un articol cu titlul ”Mogoș a fost convocat la naționala României, dar sora sa câștigă cu Italia” în care prezintă drumul fotbalistului din ligile inferioare și până în momentul convocării al echipa națională. Și asta în condițiile în care formația sa, Cremonese, nu traversează o perioadă prea bună în Serie B.

”Cremonese are patru înfrângeri în ultimele cinci meciuri și s-a apropiat periculos de zona retrogradării. Însă, acest lucru nu contează pentru unul din stâlpii echipei: Vasile Mogoș. Fundașul dreapta a fost convocat în premieră de selecționerul Cosmin Contra pentru primele două meciuri din preliminariile Euro 2020”, se scrie în articolul italienilor.

Vasile Mogoș sărbătorind un gol marcat pentru Cremonese
Vasile Mogoș sărbătorind un gol marcat pentru Cremonese

”Sora lui Mogoș, medaliată cu echipa paralimpică de scrimă a Italiei”

”După o carieră începută în diviziile inferioare italiene, Mogoș a promovat în 2014 la nivelul Seriei C, acolo unde a jucat pentru Lumezzane, Teramo și Reggiana. La începutul anului 2016, Ascoli l-a luat pe fundașul român și a venit debutul în Serie B. A stat doi ani și jumătate la alb-negri, până în vara anului 2-18, atunci când Cremonese a plătit 300.000 de euro pentru transferul său”, au mai notat jurnaliștii din peninsulă.

”Mogoș a marcat trei goluri și a devenit un lider de echipă, dar el se remarcă prin părul lung prins în coadă și efortul pe care îl depune în banda dreaptă. Un lucru mai puțin știut despre Mogoș este faptul că sora sa, Andreea, a avut un accident grav de mașină la 18 ani și a rămas paraplegică. Tânăra nu a renunțat la sport și a câștigat cu naționala de scrimă a Italiei medalia de bronz la Jocurile Paralimpice din 2016, aurul la Europene în 2017 și argintul la Mondiale anul trecut”, se mai scrie în articol.

Cosmin Contra a anunțat convocările preliminare pentru meciurile cu Suedia și Insulele Feroe. Vasile Mogoș a fost implicat într-un incident în Italia în urmă cu mai bine de doi ani, fiind acuzat alături de alți fotbaliști de la Reggiana că au bătut un tânăr într-un club de noapte.

Tags: