Sporturi

Drumul lung spre casă al fanilor români de la Ostrava: “Nu îmi pasă că pierd avionul!”

12.02.2019 | 15:59
Drumul lung spre casa al fanilor romani de la Ostrava Nu imi pasa ca pierd avionul

România a câștigat cu 3-2 împotriva Cehiei meciul din primul tur la Grupei Mondiale I la Fed Cup. Irina Begu și Monica Niculescu au adus punctul decisiv al echipei la Ostrava târziu în noapte, după un meci de trei ore în fața dublului format de Krejcikova și Siniakova. Cei 300 de fani români care au făcut deplasarea la Ostrava au rămas până la final, chiar și cu riscul de a pierde avionul care să îi ducă înapoi spre casă. 

Fanii români au făcut o atmosferă senzațională pe Ostravar Arena. Primarul Clujului, Emil Boc, a bătut toba timp de 10 ore non-stop duminică, iar tatăl Simonei Halep, Stere, a rămas în mijlocul suporterilor de la primul până la ultimul punct al disputei din Fed Cup. Finalul a fost unul apoteotic, o explozie de bucurie pe teren și în tribune. Însă după două zile în care fanii și-au încurajat non-stop favoritele, a venit momentul lungului drum spre casă.

Bucuria fanilor români de la finalul meciului cu Cehia
Bucuria fanilor români de la finalul meciului cu Cehia

Drumul lung spre casă al fanilor români de la Ostrava! “Conduci tu până la Budapesta, apoi conduc eu până acasă”

Ostrava nu are aeroport, ceea ce face și mai dificilă întoarcerea acasă. Înainte de începutul meciului dintre Karolina Pliskova și Simona Halep, un grup de români din Zalău făcea calculele de întoarcere: “Conduci tu până la Budapesta și apoi conduc eu până acasă ca să ajungem mâine la muncă”, spunea un grup de fani.

Alți fani se considerau norocoși: “Pentru noi este foarte bine că venim de la Arad. Doar urcăm pe autostradă și am ajuns. Avem noroc că nu avem mulți kilometri de făcut în țară. De la noi de acasă și până aici am avut doar autostradă. Am putut face drumul fără oprire”, au spus fanii arădeni.

Însă, oricâte calcule ar fi făcut suporterii României, acestea au fost date peste cap de maratonul de duminică din Fed Cup. Au fost 7 ore de tenis la cel mai înalt nivel, cu multe răsturnări de situație, cu multe stări trăite, încheiate cu o bucurie fără margini. La final, fanii nu au mai ținut cont de niciun orar și bucuria a fost așa mare încât unii dintre ei au exclamat: “Nu îmi pasă că pierd avionul de la Viena. O să văd eu cum ajung”

Drumul lung spre casă al fanilor români de la Ostrava Nu îmi pasă că pierd avionul! (2)
Staff-ul României și galeria

Emil Boc lider de galerie și în Franța

Foarte mulți dintre acești fani au fost nevoiți să se întoarcă spre casă în aceeași seară, iar după 10 ore de stat în tribune, nu este tocmai comod să te întorci din Ostrava. Majoritatea au venit în grupuri, iar la fiecare mașină erau cel puțin doi șoferi care să poată împărți drumul spre casă.

Emil Boc a bătut toba 10 ore duminică
Emil Boc a bătut toba 10 ore duminică

Însă, la final bucuria a fost atât de mare încât nimeni nu s-a plâns de drumul lung pe care îl au de făcut spre casă. Mai mult, majoritatea dintre ei și-au anunțat deja prezența în Franța, la semifinalele din Fed Cup. Acolo și-a anunțat prezența și primarul Clujului, Emil Boc.