Concret, Bucureștiul se pregătește să deschidă un nou bulevard, cu arbori plantați chiar din decembrie. Problema e că lucrările la Drumul Valea Largă din Sectorul 6 al Capitalei vor fi finalizate în luna septembrie, însă totul va fi pus la punct doar din octombrie sau peste alte luni.
Primăria de Sector 6 dă vina pe Primăria Generală pentru că lucrările nu pot fi efectuate ”dintr-o bucată”. “Dar, din păcate, lucrarea nu va fi complet finalizată, se va gâtui, cel puțin pe un sens, în capătul dinspre Bulevardul Timișoara, din cauza Primăriei București.
Este nevoie să deviem niște conducte Termoenergetica, noi punem banii, facem proiectul și lucrarea, tot, dar ei trebuie se semneze. Și nici măcar atâta lucru nu se obosesc să facă, în stilul caracteristic.
Se va gâtui, până Primarul General va semna și apoi cât va mai dura lucrarea”, a scris primarul de sector Ciprian Ciucu. În luna iulie, autoritățile anunțau că o porțiune de drum de 1,5 kilometri, între Prelungirea Ghencea și Bulevardul Timișoara va fi deschisă încă din perioada august-septembrie, fiind considerată ”cel mai nou drum expres din Capitală”.
Primăria Sectorului 6 vedea o mare victorie în acel moment, considerând că zona va fi astfel ”civilizată și dezvoltată”. “Drumul Valea Largă, de la uliță la drum expres. L-am luat de la Primăria Generală pentru a civiliza zona și a dezvolta infrastructura din Sectorul6. Cei 1,5 km, între Prelungirea Ghencea și Bd.Timișoara, vor prelua din presiunea traficului din ce în ce mai dificil.
În august-septembrie, îl punem pe harta Capitalei”, transmitea atunci Primăria Sector 6. Bucureștenii ar trebui să se bucure pentru că orașul lor se dezvoltă într-un ritm alert, iar în 2024 au fost anunțate foarte multe astfel de proiecte de infrastructură în Capitală. De exemplu, în 2024 a fost programată reabilitarea a 50 de kilometri de linie de tramvai.
La fel ca și conductele din București, linia de tramvai nu a mai fost modernizată de mai bine de 50 de ani. Totodată vor fi înlocuite conducte din rețeaua de termoficare pe fonduri europene, aproximativ 210 de kilometri de rețea. Municipalitatea a primis, de asemenea, să lucreze intens la primul tronson din Prelungirea Ghencea, dar și la tronsoanele III și IV, precum și lucrări la Podul Grant.
Referitor la reabilitarea celor 50 de kilometri de linie de tramvai, proiectarea și execuția ar trebui să dureze între 9 și 18 luni, în funcție de lungimea loturilor, cu mențiunea că lucrările vor valora 830 de milioane de lei. Cum era de așteptat vor exista restricții pe mai multe bulevarde, iar circulația tramvaielor va fi deviată.
Călătorii nu trebuie să se sperie, însă, pentru că STB va pune la dispoziția lor autobuze, cât timp tramvaiele nu vor circula. Primarul Nicușor Dan a promis solemn că va moderniza inclusiv lucrările la benzile principale de circulație dinspre Crângași sau Turda. Restul lucrărilor, care fac referire la bretelele și zona de sub pod, ar trebui finalizate până în primăvara lui 2025.