News

Drumul pe care o mulțime de români îl așteaptă e gata pe jumătate: “Mobilizare bună”

Drumul Expres Craiova-Piteşti, unul dintre cele mai așteptate drumuri de către români, este gata pe jumătate. Iată cum arată șantierul.
13.04.2024 | 17:35
Drumul pe care o multime de romani il asteapta e gata pe jumatate Mobilizare buna
Drumul pe care o mulțime de români îl așteaptă e gata pe jumătate Sursa foto: captură Facebook -Cristian Pistol/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lucrările la tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești (DX12) au ajuns la un stadiu fizic de 48%.

Directorul CNAIR: “Mobilizare bună”

Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunuțat că drumul așteptat de extrem de mulți români este gata pe jumătate.

ADVERTISEMENT

Potrivit șefului CNAIR, șantierul a prins din nou contur, după ce Spedition UMB, compania condusă de Dorinel Umbrărescu, a reluat lucrările la acest drum.

”Mobilizare bună pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Piteşti (DX12)! Constructorul român (Spedition UMB) a reluat lucrările în şantier şi a ajuns la un stadiu fizic de 48%”, a scris, sâmbătă, pe pagina sa Facebook, Cristian Pistol, directorul CNAIR.

ADVERTISEMENT

Mai mult, directorul CNAIR a ținut să precizeze că tronsonul de 31, 82 km (Colonesti – Oarja) trebuie deschis anul acesta.

Tronsonul Colonesti – Oarja este o componentă importantă a drumului expres Craiova-Pitești deoarece face legătura cu A1.

ADVERTISEMENT

Tronsonul 1 din Drumul Expres Craiova-Pitești urmează să fie finalizat în primăvara anului viitor.

De asemenea, tronsonul 2 Robănești-Valea Mare, care are o lungime totală de 39,85 kilometri, a fost deschis circulației în 2022.

ADVERTISEMENT

Asta în timp ce tronsonul 3 Slatina – Colonești, care are 31,75 kilometri, a fost deschis în luna decembrie a anului trecut.

Dacă termenele proiectului vor fi respectate și nu vor apărea probleme Drumul Expres Craiova-Pitești va fi deschis integral circulației începând cu vara anului 2025.

Drumul Expres Craiova – Piteşti va avea conform proiectului, o lungime de 121,185 km de 2 x 2 benzi, 10 noduri rutiere, 75 poduri şi pasaje şi 26 intersecţii denivelate fără acces.

Totodată, acest drum pe care majoritatea românilor din sudul țării îl așteaptă va mai avea 3 baze întreţinere si deszăpezire, 4 spaţii de servicii şi 4 parcări de scurtă durată.

Conform reprezentanților Ministerului Transporturilor, valoarea totală a acestui proiect de mare anvergură este de 4.933.925.482,39 lei.

Este vorba despre 85% din valoarea totală eligibilă aprobată, adică 3,537,717,791.19 lei, bani asigurați din Fondul de Coeziune. Iar restul de 15% în valoare de 624,303,139.57 lei va fi finanţat din bugetul beneficiarului, adică a statului român.

ADVERTISEMENT