News

Drumul spre Fecioara Maria le-a fost fatal unor pelerini din Polonia. Accident tragic, cu 12 morți și 32 de răniți

Zeci de pelerini se aflau într-un autocar care-i ducea spre Medjugorje, un oraș sfânt. Autocarul a căzut într-un șanț și a omorât, pe loc, 12 persoane.
06.08.2022 | 19:16
Drumul spre Fecioara Maria lea fost fatal unor pelerini din Polonia Accident tragic cu 12 morti si 32 de raniti
Accident cu pelerini, 12 morți și zeci de răniți.
ADVERTISEMENT

Potrivit Hot News, 19 dintre supraviețuitori sunt în stare gravă, 32 fiind răniți. Potrivit polițiștilor, autobuzul care îi transporta a virat prost și a căzut într-un șanț, pe marginea drumului. 12 oameni au fost uciși, conform autorităților.

Peste 10 pelerini au murit în timp ce mergeau spre un loc sfânt

Printre pasageri se aflau trei preoți și șase călugărițe. Aceștia se deplasau organizat cu ajutorul grupului catolic Frăția Sfântului Iosif și călătoreau spre Medjugorje , un loc de pelerinaj sfânt din Bosnia.

ADVERTISEMENT

Toate victimele sunt de naționalitate poloneză, fiind vorba exclusiv de adulți. Miniserul polonez de Externe a anunțat că oamenii erau din Radom și Sokolow, originari din provincia Masovian, acolo unde e și capitala poloneză Varșovia.

Accidentul s-a produs la ora locală 5:40 dimineața, când șoferul autocarului a vrut să vireze pe drumul A4 dintre Jarek Bisaski și Podvorec, la nord-est de Zagreb. Manevra a fost greșită, pe fondul vitezei, astfel că autocarul s-a răsturnat într-un șanț și a produs o tragedie nemaivăzută pe acel drum.

ADVERTISEMENT

Parchetul din Varșovia a lansat o anchetă cu privire la cauza tragediei, în timp ce doi miniștri din Polonia au ajuns la locul accidentului, pentru a afla mai multe detalii. Premierul Croației, Andrej Plenkovic, a transmis condoleanțe tuturor persoanelor implicate. Serviciile din Croația au activat codul roșu de intervenție și încearcă să facă tot ce le stă în putință pentru a-i ajuta pe răniți.

Medjugorj este un oraș situat în sud-vestul Bosniei și Herțegovinei, la aproximativ 25 km sud-vest de Mostar și 20 km est de graniță cu Croaţia. Orașul face parte din municipiul Citluk și face parte din punct de vedere geografic din Herțegovina. Din 1981, a devenit un loc popular de pelerinaj catolic datorită Maicii Domnului din Medugorje.

ADVERTISEMENT

Din 1981, când șase copii locali au spus că au văzut apariții a Fecioarei, Medjugorje a devenit o destinație neaprobată a pelerinajului catolic. Neaprobată, pentru că se împlinesc 41 de ani de când au început presupusele apariții.

Decenii de dezaprobare din partea ierarhiei locale nu au fost suficiente pentru a suprima entuziasmul față de așa-zișii vizionari. De altfel, viziunile și aparițiile nu sunt recunoscute de Biserica Catolică, însă trei milioane de oameni continuă să meargă acolo anual, având încredere în șase copii care au văzut-o pe Fecioară.

ADVERTISEMENT

În august 1987, episcopul Zanic, o figură proeminentă pentru catolicii din zonă, scria: „Sunt sigur că Maica Domnului nu se arată nimănui. Niciun miracol. Mesajele nu pot fi ale Fecioarei noastre. Ele sunt rodul unei născociri, fraude și neascultări față de Biserică. Este vorba de bani mari și de interes personal”. Fraudă sau nu, 12 oameni și-au pierdut viața pentru a vedea cu ochii lor un loc sfânt, care ar putea să nu fie sfânt defel.

ADVERTISEMENT