Life

Drumul unic din România pe care au început să vină din ce în ce mai mulți turiști. Peisajul este de vis, foarte multe persoane vin aici să stea cu cortul

Drumul unic din România a devenit tot mai atractiv pentru turiști datorită peisajului spectaculos pe care îl oferă.
02.07.2024 | 19:23
Drumul unic din Romania pe care au inceput sa vina din ce in ce mai multi turisti Peisajul este de vis foarte multe persoane vin aici sa stea cu cortul
Drumul unic din România. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Drumul unic din România a devenit o atracție din ce în ce mai populară pentru turiști. Mulți care ajung aici stau peste noapte cu cortul și petrec timp de calitate în mijlocul naturii.

Drumul unic din România pe care au început să vină din ce în ce mai mulți turiști

Transalpina, căci despre despre el vorbim, este un drum unic în România care a crescut masiv în popularitate. Accesibil doar câteva luni pe an, acest traseu montan atrage mii de turiști fascinați de fiecare kilometru al drumului.

ADVERTISEMENT

Faimoasa rută montană traversează Platoul Transalpina și Munții Parâng, de la sud la nord. Drumul începe de la Novaci, situat în județul Gorj și continuă până la Sebeș, în județul Alba. De asemenea, se află în aproprierea județelor Vâlcea, Sibiu, Hunedoara.

Sectorul cel mai spectaculos al DN 67C, cuprinzând aproximativ 30 de kilometri între Rânca și Obârșia Lotrului, a fost redeschis circulației rutiere începând cu 1 iunie 2024. Totuși, pentru a asigura siguranța celor care îl folosesc, administratorii drumului au impus măsuri stricte de circulație.

ADVERTISEMENT

„Sectorul de drum montan dintre Rânca și Curpăt al DN67C (Transalpina) se redeschide pe timpul zilei, în intervalul orar 08:00 – 18:00. În afara acestui interval orar, accesul este interzis din cauze obiective care țin de specificul acestei zone montane aflate la mare altitudine.

De asemenea limita de viteză pe acest sector de drum este de maximum 30 km/oră iar accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis. Respectarea acestor restricții este obligatorie pentru evitarea unor evenimente periculoase și pentru deplasarea în condiții de siguranță”, a informat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR), potrivit adevarul.ro.

ADVERTISEMENT

Transalpina este, fără îndoială, un drum unic în România pe care mulți turiști doresc cu tărie să îl parcurgă. Unele porțiuni din traseu ajung până la peste 2.000 de metri, deasupra căldărilor glaciare și a pășunilor alpine.

Turiștii sunt fascinați de peisajele spectaculoase

Drumul șerpuit, denumit în popor și „Poteca dracului”, oferă călătorilor peisaje de-a dreptul spectaculoase. Multe persoane sunt bucuroase să își monteze cortul în această zonă, pentru a petrecere timp de calitate în mijlocul naturii.

ADVERTISEMENT

Cel mai înalt punct traversat de Transalpina este Pasul Urdele, care atinge maximul de 2.145 metri. Pe parcursul traseului, întâlnim numeroase stâne și pășuni verzi cu turme de oi și câini ciobănești, care contribuie la frumusețea pitorească a peisajului.

Turiștii pot vizita Transalpina din iunie până în octombrie sau noiembrie. Odată ce apar primele ninsori și înghețuri, drumul este închis pentru a evita iminentele accidente.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Ce faci, prietene? Hai să mergem la ambulanță". Drogat și băut, un tânăr a adormit la volan, pe mijlocul unei străzi din Sectorul 4
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit...
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit doar pentru că este român. Totul s-a aflat abia acum
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de...
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de ani! Foto
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Așa se curăță cel mai ușor peștele. Tehnica e simplă
Așa se curăță cel mai ușor peștele. Tehnica e simplă
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate...
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate a rupt tăcerea: „Fiicei mele i s-a spus din start că trebuie să..”