Cele mai citite

Drumuri închise din cauza ninsorilor abundente

În judeţul Gorj, iarna a revenit în forţă, iar marţi dimineaţă, drumarii au decis să închidă o porţiune din Transalpina din cauza viscolului. Tot în condiţii de iarnă se circulă şi...
07.04.2015 | 11:39
Drumuri închise din cauza ninsorilor abundente

În judeţul Gorj, iarna a revenit în forţă, iar marţi dimineaţă, drumarii au decis să închidă o porţiune din Transalpina din cauza viscolului. Tot în condiţii de iarnă se circulă şi în Prahova, Vrancea, Caraş-Severin, Bacău şi Covasna.

În judeţul Vrancea, a fost redeschis DN2N Chiojdeni – Jitia, pe tronsonul cuprins între kilometrii 46+800 şi 46+920 de metri, însă numai pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Traficul rutier este întrerupt pe DN1A Braşov – Cheia, în zona Brădet, din cauza unui autotren care a derapat. Se încearcă tractarea ansamblului de vehicule cu ajutorul u tilajelorde deszăpezire, scrie romaniatv.net.

Din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii reduse (sub 50 m) circulaţia rutieră a fost închisă marti, începând cu ora 07.30 pe drumul naţional DN 67C, km 16+000 – km 34+800 (Novaci – Rânca).

În condiţii de iarnă se circulă şi pe DN1, în Pasul Predeal. Traficul rutier a fost întrerupt aproximativ o jumătate de oră la limita dintre judeţele Braşov şi Prahova, din cauza unui autotren derapat.

Pe DN12A, Miercurea Ciuc-Comăneşti, se circulă în condiţii de iarnă, la fel ca şi pe DN12C, Gheorgheni-Lacu Roşu şi DN13B, Gheorgheni-Praid, în zona vârfului Bucin, stratul de zăpadă de pe carosabil ajungând până la trei centimetri.

În Harghita ninge de 24 de ore, la altitudini stratul de zăpadă nou depus ajungând şi la jumătate de metru. Judeţul se află sub avertizare de cod galben de ninsori şi intensificări ale vântului.

Pe DN11, în judeţele Bacău şi Covasna, în Pasul Oituz, se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă. Pe parcursul nopţii, mai mulţi copaci au căzut pe carosabil. Din cauza greutăţii zăpezii există riscul ca şi alţii să cadă.

În judeţul Caraş-Severin, pe DN57 Orşova – Moldova Nouă, traficul rutier este întrerupt la km 65+600 de metri, în zona localităţii Cozla (aproape de limita cu judeţul Mehedinţi). Măsura a fost luată de autorităţi în scopul asigurării siguranţei participanţilor la trafic prin prevenirea situaţiilor potenţial periculoase, generate de căderile masive de stânci şi grohotiş pe carosabil. Rută ocolitoare: DN57Orşova – DN6 Iablaniţa – DN57B Oraviţa – DN57 Moldova Nouă.

Sursă: www.click.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri