News

DSP Neamț schimbă condițiile de angajare la Spitalul Județean. Vaccinarea anti-COVID nu mai este necesară

DSP Neamţ transmite că a fost eliminată condiţia vaccinării anti-Covid la concursul de angajare de la Spitalul Judeţean.
10.10.2021 | 19:36
DSP Neamt schimba conditiile de angajare la Spitalul Judetean Vaccinarea antiCOVID nu mai este necesara
ADVERTISEMENT

Mai exact, anunțul a fost făcut de către directorul DSP Neamț, Radu Firăstrău. Asta după ce senatorul PSD Neamț, Răzvan Cuc, a acuzat de abuz conducerea instituției din cauza solicitării vaccinării anti-Covid pentru un concurs de angajare la Spitalul Județean Piatra-Neamț.

”S-a refăcut ieri (sâmbătă-n.r)  fix la 5 minute de la publicare”, a spus pentru Agerpres Radu Firăstrău.

ADVERTISEMENT

Ce condiții sunt necesare acum pentru participarea la concursul de angajare la Spitalul Județean Piatra-Neamț

Concursul de angajare prevede ocuparea unor posturi de asistenți medicali la Spitalul Județean Piatra-Neamț. Conform sjuneamt.ro, acum condițiile sunt următoarele:

-test RT-PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore,

-test antigen negativ nu mai vechi de 48 de ore,

-dovada trecerii prin boală, iar de atunci să fi trecut 15 sau 180 de zile,

-au trecut zece zile de la schema completă de imunizare.

Răzvan Cuc: ”Abuz flagrant la Direcția de Sănătate Publică Neamț!”

Anterior acestor prevederi, senatorul PSD Neamț, Răzvan Cuc, acuza de abuz DSP Neamț, pe pagina sa de facebook, pentru că solicita doar vaccin împotriva coronavirusului pentru înscrierea la concurs.

ADVERTISEMENT

”Abuz flagrant la Direcția de Sănătate Publică Neamț! Maeștrii liberali ai dezastrului național calcă în picioare drepturile omului oriunde s-ar afla. Până și Ceaușescu ar fi invidios pe slugile lui Cîțu!

Concret, Spitalul Județean din Piatra-Neamț are mare nevoie de personal medical. Guvernul-fantomă a scăpat pandemia de sub control și fiecare unitate medicală din țara asta face eforturi supraomenești ca să facă față situației.

ADVERTISEMENT

Spitalul a cerut DSP Neamț, așa cum prevede legea, aprobare ca să organizeze un concurs pentru a angaja personal medical. Ce credeți că au răspuns conducătorii DSP Neamț? Sub trei semnături și cu o mare ștampilă pe hârtie, conducătorii acestei instituții au decis că la concurs pot participa doar „persoane vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2.

Acest răspuns nu este doar un abuz sinistru, dar arată cum se propagă mentalitatea de la centrul liberal către funcționarii instalați de „echipa câștigătoare” la conducerea instituțiilor deconcentrate și descentralizate”, a scris Răzvan Cuc pe facebook.

ADVERTISEMENT

De altfel, senatorul social-democrat a precizat că este imunizat, dar că prin demersul inițial al DSP Neamț se încălca dreptul la libertate al omului.

”Eu sunt vaccinat și cred că vaccinarea este cea mai bună soluție în acest moment pentru a depăși acest cumplit val 4 al pandemiei. Dar încălcarea cu bună știință a legii și ignorarea principiilor democratice sunt lucruri de neacceptat. 

Nu poți condiționa un concurs de angajare de statutul de „vaccinat”. Da, trebuie luate măsuri de protecție, dar nu poți să împarți lumea în două pentru că așa l-ai văzut pe șeful tău că face. Suntem oameni liberi și responsabili, nu stabilește nici Cîțu, nici Iohannis și nici vreunul din acoliții lor că oamenii care nu s-au vaccinat trebuie decăzuți din drepturi.

Dacă semnatarii documentului pe care îl prezint mai jos ar fi scris așa ceva pentru congresul iresponsabil al PNL care a adunat 5000 de liberali la Romexpo încălcând flagrant legea, ar fi fost zburați din funcții pentru nesupunere politică.

Acești oameni trebuie zburați din funcții pentru că nu înțeleg nici ce înseamnă democrația și nici ce sunt drepturile omului. Un funcționar public nu poate avea asemenea „scăpări”. Din păcate, statul român condus de acești indivizi fără carte și fără caracter a ajuns nu doar în faliment economic, ci și în faliment moral”, a mai scris Răzvan Cuc.

ADVERTISEMENT