News
notix pixel id

DSP Suceava nu mai face teste COVID-19! Cum s-a ajuns la ceastă decizie

30.07.2020 | 21:43
DSP Suceava nu mai face teste COVID-19! Cum s-a ajuns la ceastă decizie
DSP Suceava nu mai testează momentan. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

DSP Suceava nu mai face teste COVID-19 în ciuda faptului că România se află în plină pandemie de coronavirus. Se întâmplă lucrul acesta dintr-un motiv aproape hilar.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a rămas fără kit-uri pentru testare. A existat, conform autorităților, o adevărată avalanșă de cereri a celor care voiau să plece în concediu.

Toți aveau nevoie de un test rapid și atunci kiturile s-au epuizat cu o viteză amețitoare. Acum, centrul va prelua doar probe care vor fi transmise spre analiză la centrul de la Iași.

ADVERTISEMENT

De ce nu mai face DSP Suceava teste COVID-19!

„Noi nu am estimat testările la cerere pe care le-am făcut în decursul acestei luni şi din acest motiv am rămas, pentru câteva zile, descoperiţi”, a declarat directorul DSP Suceava, Dinu Sădean, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

De altfel, reprezentantul Direcției de Sănătate a precizat că este vorba despre peste 200 de teste făcute la cerere din momentul în care a intrat vigoare testarea la cerere, din 10-15 iulie şi până în prezent.

ADVERTISEMENT

Situația s-ar putea rezolva în viitorul apropiat. DSP Suceava spune că trebuie să primească consumabile și kituri de testare la sfârșitul săptămânii viitoare.

Deocamdată, testările în judeţ se vor face la un alt laborator, unul care este autorizat pentru o asemenea lucrare. „Probele prelevate în cadru anchetelor epidemiologice s-au lucrat la laboratorul propriu al DSP şi la un alt laborator cu care avem colaborare.

ADVERTISEMENT

În continuare, cât va fi laboratorul nostru închis, vom lucra cu laboratorul cu care cooperam”, a mai spus directorul DSP Suceava. Acesta a precizat că laboratorul partener al DSP „face faţă fără probleme” în acest sens.

Trebuie specificat că reprezentantul DSP Suceava a mai adăugat că în județ se remarcă „o uşoară creştere” a numărului de infectări, față de săptămânile anterioare.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri