ADVERTISEMENT
News

DSU avertizează despre fake news. Declarația falsă atribuită eronat lui Raed Arafat

Autor: Robert Cristea | 21.11.2020 | 10:42
DSU avertizează despre fake news. Declarația falsă atribuită eronat lui Raed Arafat
DSU avertizează despre fake news. Declarația falsă atribuită eronat lui Raed Arafat. Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Departamentul pentru Situații de Urgență a atras atenția că un mesaj care i-ar fi atribuit lui Raed Arafat ar fi, de fapt, un ”Fake News”.

ADVERTISEMENT

Se pare că ar fi vorba despre un mesaj care circulă pe aplicația Whatsapp.

„Atenție! FAKE NEWS. Ca urmare a răspândirii unui mesaj pe grupurile de Whatsapp în care este prezentat un citat care ar aparține șefului DSU, dr.Raed Arafat, dorim să precizăm opiniei publice că ne delimităm categoric de aceste informații care sunt false și care se înscriu în categoria FAKE NEWS,” a precizat DSU.

DSU, depsre un mesaj atribuit lui Raed Arafat: E un ”Fake News”

”Precizăm că aceste informații false sunt menite în a induce în eroare opinia publică, de a crea panică în rândul populației și totodată de a decredibiliza eforturile depuse de autoritățile române în a combate efectele generate de coronavirusul SARS-CoV-2.

Totodată, facem un apel adresat tuturor cetățenilor să nu dea crezare diverselor mesaje diseminate pe grupurile de Whatsapp și să aleagă surse credibile de informare”, mai notează DSU.

ADVERTISEMENT

Mesajul în care Raed Arafat ar da câteva declarații controversate a circulat pe aplicația Whatsapp.

”Vom pregăti o legislație imediat după alegeri pentru a putea verifica dacă se țin petreceri în locuințe. Până atunci încurajez să raportați la linia verde aceste cazuri, cu eventuale capturi pentru a identifica persoanele și a le amenda corespunzător. Masca trebuie purtată și în casă mai ales dacă există vârstnici sau copii, recomand ca partenerii de viață să nu doarmă în același pat. Nu putem verifica asta deocamdată, e doar recomandare. Dar în viitor vom putea verifica!”, spune mesajul lui Raed Arafat considerat ”fake news” de DSU.

Raed Arafat (DSU) nu a scăpat de criticile lui Traian Băsescu. Fostul președinte a făcut afirmații veninoase pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT

„Sigur şi Arafat “stăpânul salvărilor roşii”, a avut rolul lui. Când românii vor înţelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical, Arafat va fi pensionar.” – Traian Băsescu.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT