News

DSU și-a actualizat aplicația de mobil. Noua interfață conține o hartă interactivă și alerte meteo

Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat duminică o nouă variantă, mult mai complexă, a aplicației pentru telefonul mobil.
29.01.2023 | 15:43
DSU sia actualizat aplicatia de mobil Noua interfata contine o harta interactiva si alerte meteo
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, se laudă cu o nouă aplicație pentru telefonul mobil / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

DSU a lansat o variantă actualizată a aplicației pentru smartphone. Prima versiune a aplicației data din anul 2016, însă instituția a considerat că, datorită creșterii complexității din domeniul situațiilor de urgență, s-a făcut simțită nevoia revizuirii / modernizării aplicației.

Harta interactivă oferă informații despre cele mai apropiate spitale, unități de pompieri, poliție sau farmacii

Noua aplicație a fost lansată pentru a marca 9 ani de activitate a DSU. Ea este disponibilă în limbile română și engleză și conține mai multe secțiuni. Utilizatorii pot alege să primească alerte, pot afla care sunt atenționările meteorologice curente sau cum să reacționeze în situații de urgență.

ADVERTISEMENT

”Harta interactivă, din cea de a doua secțiune, vine în ajutorul cetățenilor și oferă informații despre cele mai apropiate puncte cheie, de maximă importanță, precum: unități de primiri-urgențe (UPU), spitale, unități de pompieri, baze și refugii salvamont, adăposturi de protecție civilă, stații de ambulanță, unități de poliție și jandarmerie, farmacii non-stop. 

dsu aplicatie
Noua aplicație DSU / Sursă foto: DSU

Astfel, prin selectarea unui punct de interes de pe hartă, se poate utiliza navigarea direct din aplicație, cu ajutorul Apple Maps, Google Maps sau Waze”, arată cei de la DSU.

ADVERTISEMENT

Utilizatorii pot învăța cum să ofere primul ajutor, în caz de nevoie

Un alt element nou este posibilitatea de raportare a unei situații de urgență direct din aplicație. Utilizatorii pot trimite în timp real: clipuri video, mesaje, sau fotografii, iar un operator va analiza conținutul.

Raportarea nu reprezintă, însă, un apel de urgență, potrivit reprezentanților DSU.

Nu în ultimul rând, aplicația are și un scop informativ, prin prezentarea unor ghiduri de comportare în situații limită, cum ar fi în cazul unui cutremur, al unui incendiu, o avalanșă, ger/viscol, etc.

ADVERTISEMENT

”Lecțiile au informații utile, clipuri video, animații și ilustrații pentru a face învățarea populației cât mai ușoară”, mai arată DSU într-o postare pe Facebook.

Utilizatorii pot învăța cum se acordă primul ajutor în astfel de cazuri. Aplicația poate fi descărcată pe telefoanele mobile cu sistem de operare IOS sau Android.

ADVERTISEMENT
Tags: