Sport

„Du-te la padel în Monaco”. Eliminarea Franței de la EURO 2024 i-ar putea fi fatală lui Didier Deschamps! Un celebru jurnalist din Hexagon îi cere demisia: „Vrea ca oamenii să-l iubească”

Un jurnalist francez i-a cerut demisia lui Didier Deschamps, după Spania - Franța 2-1, care a adus la eliminarea trupei din Hexagon în semifinalele EURO 2024.
10.07.2024 | 11:59
Dute la padel in Monaco Eliminarea Frantei de la EURO 2024 iar putea fi fatala lui Didier Deschamps Un celebru jurnalist din Hexagon ii cere demisia Vrea ca oamenii sal iubeasca
Un celebru jurnalist francez i-a cerut demisia lui Didier Deschamps după eșecul Franței la EURO 2024 cu Spania. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Didier Deschamps a fost luat la țintă de Daniel Riolo, un celebru jurnalist franco-italian, după înfrângerea suferită de naționala Franței, scor 1-2 cu Spania în semifinalele EURO 2024. Ziaristul are deja și un înlocuitor pentru selecționerul naționalei „Cocoșului Galic”.

Un jurnalist francez îi cere demisia lui Didier Deschamps după Spania – Franța 2-1: „El este cel urât din poveste”

Daniel Riolo este ferm convins că mandatul lui Didier Deschamps pe banca naționalei Franței ar trebui să se încheie. Deși mai are contract pe o perioadă de încă doi ani, Didier Deschamps le-a produs o dezamăgire majoră francezilor, după eșecul cu Spania din careul de ași de la EURO 2024.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul franco-italian vrea ca Didier Deschamps să facă pasul în spate și să-i lase locul pe banca naționalei Franței lui Zinedine Zidane. „Din punct de vedere psihologic, Deschamps este afectat de faptul că de la începutul carierei nu a fost personajul frumos din istorie.

El este cel urât din poveste și de asta îi este greu. Vrea ca oamenii să îl iubească, însă vede clar că oamenii nu îl plac deloc. Va fi mereu în umbra marilor Zidane și Platini”, a spus Daniel Riolo, citat de AS.

ADVERTISEMENT

„Deschamps, du-te la padel în Monaco”

Franța a cucerit titlul mondial în 2018 și a pierdut finalele EURO 2016 și Cupei Mondiale 2022 cu Deschamps la cârmă. Totuși, Daniel Riolo este nemulțumit de cifrele lui Didier Deschamps pe banca naționalei Franței și i-a cerut selecționerului să meargă să joace padel, sportul preferat al tehnicianului.

„Deschamps, du-te la padel în Monaco! Vă faceți planuri pentru Campionatul Mondial din 2026? Întrebați-l pe președintele Federației Franceze de Fotbal. Am pierdut o semifinală, nu am să răspund acum.

ADVERTISEMENT

Știți foarte bine ce părere are președintele Federației”, a mai spus Daniel Riolo. Didier Deschamps a ratat ocazia de a scrie istorie. Dacă Franța ar fi triumfat la turneul final din Germania, Didier Deschamps ar fi devenit primul personaj din fotbal care a câștigat Cupa Mondială și Campionatul European atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Viitor incert pentru Didier Deschamps

Didier Deschamps mai are contract cu Federația Franceză de Fotbal până în 2026. Totuși, rămâne de văzut dacă antrenorul în vârstă de 55 de ani își va duce mandatul la bun sfârșit. Președintele FFF s-a schimbat, iar Noël Le Graët, un apropiat al lui Deschamps, a fost înlocuit cu Philippe Diallo.

ADVERTISEMENT

Francezii susțin cu vehemență că Didier Deschamps nu își va da demisia de la naționala Franței. Zinedine Zidane, liber de contract de 3 ani, ar putea fi înlocuitorul selecționerului care i-a adus Franței Cupa Mondială în 2018.

ADVERTISEMENT
Tags: