News

Dubă cu deținuți, implicată într-un accident pe “Drumul Morții”. Trei mașini s-au ciocnit marți, lângă Buzău

Accident pe DN2: O autospecială a ANP, care transporta patru deținuți, a lovit o mașină a poliției, în care se aflau doi agenți. Șoferul dubei a avut nevoie de îngrijiri medicale.
16.05.2023 | 14:06
Duba cu detinuti implicata intrun accident pe Drumul Mortii Trei masini sau ciocnit marti langa Buzau
O autospecială a ANP, implicată într-un accident rutier. Foto: IPJ Buzău.
ADVERTISEMENT

O autospecială a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) și o mașină neinscripționată, care aparține IPJ Buzău, s-au ciocnit pe DN2 (E85) pe raza localității Poșta Câlnău. Potrivit ANP, în autospecială se aflau patru deținuți și angajați ai instituției. Acest accident s-a produs marți, 16 mai.

O dubă cu deținuți, implicată într-un accident pe DN2

“O autospecială de transport deţinuţi a fost implicată într-un eveniment rutier din care au rezultat doar pagube materiale. Nu au fost înregistrate victime. Cu toate acestea, persoanele vor fi prezentate la spital pentru consult de specialitate. Autospeciala se deplasa de la Penitenciarul Focşani spre instanţe de judecată“, au precizat reprezentanții ANP, pentru agerpres.

ADVERTISEMENT

Sursele indică că şi un autoturism al IPJ Buzău a fost implicat în accidentul rutier. Oamenii legii au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs evenimentul rutier. Potrivit acestora, doar o singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportată la spital.

“Din primele date de la faţa locului a reieșit că este vorba de o coliziune între trei autovehicule, o autoutilitară condusă pe direcţia Vrancea către Buzău de către un conducător auto în vârstă de 55 de ani, din Vrancea, şi alte două autoturisme, care circulau din sens opus, la volanul cărora se aflau doi conducători auto de 27 de ani, respectiv 64 de ani, ambii din Buzău.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătorului autoutilitarei, care a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale. În cauză se va întocmi dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, au explicat polițiștii buzoieni.

Elicopterul SMURD a intervenit în localitatea Racu

Nicio zi fără accidentele rutiere în România. Tot marți, a avut loc un accident tragic în Harghita, în care o mașină a fost lovită de un tren Regio. În urma impactului, șoferul autoturismului a murit pe loc, iar o tânără de 27 de ani a suferit răni grave și a fost transportată de elicopterul SMURD la spital.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs pe raza localității Racu, iar conform informațiilor furnizate de ISU Harghita, trenul circula pe ruta Brașov – Gheorgheni. Potrivit primelor cercetări, șoferul mașinii s-ar fi angajat în traversarea căii ferate semnalizate cu indicator.

”Victimele, un bărbat în vârstă de 33 ani decedat, și o femeie în vârstă de 27 ani, care va fi preluată de către elicopterul SMURD Tg. Mureș după stabilizare. Ambele victime au fost încarcerate. Circulația feroviară este blocată”, au precizat reprezentanții  Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Potrivit oamenilor legii, cercetările  ”sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor producerii evenimentului”.

ADVERTISEMENT

Pompierii militari de la Detașamentul Miercurea Ciuc au intervenit în misiune cu o serie de echipamente și vehicule specializate. Printre acestea se numără o autospecială de stingere echipată cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

 

ADVERTISEMENT