News

Dubă cu migranți, implicată într-un grav accident în Austria. Trei morți și 17 răniți în urma evenimentului

Un grav accident rutier a avut loc sâmbătă în Austria. O dubă care transporta migranți s-a răsturnat în apropiere de granița cu Slovacia. Trei morți și mai mulți răniți au fost raportați în urma evenimentului.
13.08.2022 | 20:07
Duba cu migranti implicata intrun grav accident in Austria Trei morti si 17 raniti in urma evenimentului
Accident grav în Austria. Trei morți și 17 răniți după ce o dubă cu migranți s-a răsturnat. Sursa foto: colaj Fanatik / heuta.at
ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc în statul Burgenland, la un punct de trecere a frontierei dintre Austria și Slovacia, a anunțat Ministerul de Interne de la Viena într-un comunicat.

Accident grav în Austria. Trei morți și 17 răniți după ce o dubă cu migranți s-a răsturnat

Din informațiile oferite de Poliție, înainte de accident autoturismul a trecut pe la un control aflat la punctul de trecere Kittsee/Jarovce spre Slovacia.

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat în jurul orei 9.30. Ulterior, duba a virat la dreapta și apoi s-a răsturnat la intersecția autostrăzii A6 – Kittsee. În urma impactului, oamenii au fost aruncați din vehicul.

Potrivit site-ului Krone.at, au fost mobilizate la locul accidentului nu mai puțin de cinci elicoptere. Ambulanțe au mai venit din orașele din apropiere Kittsee, Edelstal și Berg.

ADVERTISEMENT

Din păcate, conform unui anunț al Poliției, trei oameni, o femeie și doi bărbați, au murit pe loc, iar alți 17, între care 4 copii, au fost răniți. Șapte dintre victime sunt în stare gravă.

Răniții au fost transportați cu avionul la spitalele din jur din patru state federale (Viena, Austria Inferioară, Burgenland și Graz).

ADVERTISEMENT

”Moartea tragică a trei persoane la punctul de trecere Kittsee/ Jarovce arată încă o dată brutalitatea și lipsa de scrupule a mafiei migranților. Oamenii sunt ademeniți cu promisiuni false și își riscă viața în acest proces. Acțiunea hotărâtă împotriva acestei forme de criminalitate organizată este mai relevantă și mai importantă ca niciodată.

După cum arată incidentul de astăzi, viețile oamenilor nu contează pentru contrabandiști”, a afirmat ministrul de Interne Gerhard Karner, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Cum s-a produs accidentul. Șoferul dubei cu migranți ar fi încercat să scape de Poliție

Sursa citată mai notează că șoferul dubei, un contrabandist rus, a fost arestat.

În vehiculul implicat în accident, care avea numere de înmatriculare maghiare, se aflau 20 de migranţi. Presa austriacă mai scrie că mai multe persoane ar fi încercat să fugă de la locul accidentului.

Poliția mai anunță că duba s-a răsturnat după ce șoferul a încercat să scape de controlul poliției de frontieră.

ADVERTISEMENT