News

Dubla crimă de la Iași. Sângele principalului suspect descoperit pe lenjeria unei victime. Explicațiile suspectului

Sângele lui Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul crimelor de la Iași, a fost descoperit pe un sutien al Ioanei Vanesa Burlacu, una dintre victime.
21.02.2022 | 13:39
Dubla crima de la Iasi Sangele principalului suspect descoperit pe lenjeria unei victime Explicatiile suspectului
Sangele principalului suspect a fost gasit pe lenjeria unei victime. Credit foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Surse din cadrul anchetei dublei crime care a avut loc la Iași, la începutul lunii decembrie 2021, au transmis că anchetatorii au identificat o mostră de ADN care aparține principalului suspect pe lenjeria unei victime, notează Ziare.com.

Mai exact, o pată cu sângele lui Sami El Bourkadi a fost identificată pe un sutien care aparținea Ioanei Vanesa Burlacu.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii susțin că acest articol de lenjerie se afla într-un dulap aflat la etajul I al vilei în care cei doi studenți la medicină au fost uciși.

Avocata Raluca Andrei, a oferit și o explicație pentru modul în care sângele suspectului ar fi ajuns pe sutien. Mai exact, ea susține că este posibil ca Youssef Jnyiah, cea de-a doua victimă, să fi căutat în acel dulap un bandaj pentru Sami El Bourkadi, cu o zi înainte de crimă, atunci când acesta venise în vizită.

ADVERTISEMENT

“Eu nu știu cum a ajuns acea urmă acolo. Nu exclud ca studentul marocan Youssef Jnyiah să fi căutat un bandaj pentru clientul meu și, astfel, să fi ajuns urma ADN acolo”, a declarat aceasta.

Ultimele evoluții din cazul dublei crime

Săptămâna trecută anchetatorii ieșeni au anunțat identificarea unei noi mostre de ADN în acest caz, cu precizarea că aceasta nu aparține niciunei persoane implicate, până în acel moment, în anchetă.

ADVERTISEMENT

“Da, este adevărat. Pot să vă confirm acest aspect, și anume că a apărut o nouă probă ADN, după sosirea rezultatelor de la București. Este vorba despre o urmă ADN luată de pe un comutator, de la o ușă din vila din Moara de Vânt”, a declarat atunci Raluca Andrei.

Trebuie precizat că această mostră de material genetic provine de la un bărbat necunoscut și că nu era cunoscut modul în care ADN-ul acestui a ajuns în vila în care a avut loc dubla crimă.

ADVERTISEMENT

“Este urma unui bărbat necunoscut. Acest ADN nu corespunde nici cu cel al clientului meu, nici cu cel al victimei Youssef Jniyah. Urmează să vedem ce vor descoperi anchetatorii referitor la această urmă”, a mai explicat avocata.

În plus, trebuie precizat că procurorii au cerut Tribunalului Iași prelungirea arestului preventiv în care se afla Ahmed Sami El Bourkadi.

De asemenea, acesta a fost audiat de autorități și avocata sa a început eforturile pentru plasarea acestuia în arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT
Tags: