Fotbal international

Dublă sancțiune pentru Napoli: a pierdut la „masa verde” cu Juventus și a fost penalizată!

14.10.2020 | 19:45
Dublă sancțiune pentru Napoli: a pierdut la „masa verde” cu Juventus și a fost penalizată!
Dublă sancțiune pentru Napoli: a pierdut la „masa verde” cu Juventus și a fost penalizată! sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Napoli a primit o dublă sancțiune,  a pierdut la „masa verde” cu Juventus și a fost penalizată. Napoletanii nu au făcut deplasarea la Torino pentru meciul din etapa a treia, în urma infectării a doi jucători cu virusul SARS-CoV-2.

Piotr Zielinski și Elif Elmas, dar și un membru din staff, au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, iar Napoli a spus că nu se poate prezenta la meci din cauza regulilor impuse de autoritățile locale.

Liga Profesionistă de Fotbal din Italia nu a amânat partida, a confirmat că aceasta ar trebui să se dispute conform calendarului agreat, iar decizia în acest caz a fost pronunțată.

ADVERTISEMENT

Dublă sancțiune pentru Napoli: a pierdut la „masa verde” cu Juventus și a fost penalizată!

Trupa lui Gennaro Gatusso nu s-a prezenta la derby-ul care trebuia să se desfășoare la Torino, iscând numeroase controverse. Napoletanii au invocat o serie de reguli care le interzic deplasarea, dar forul care conduce fotbalul italian a declarat că atâta timp cât o echipă are 13 jucători eligibili, partida trebuie să se desfășoare.

Judecătorul sportiv Gerardo Mastrandrea a anunțat acum cinci zile că va reveni astăzi cu un verdict în cazul meciului dintre campioana en-titre și SSC Napoli, dar conducerea clubului napoletan era deja pregătită să atace decizia.

ADVERTISEMENT

Avocatul celor de la Napoli a declarat încă de la stabilirea zilei în care se va anunța verdictul că orice decizie care dezavanatajează clubul din sudul Italiei va fi atacată prompt, considerând că s-ar înfăptui o nedreptate.

Decizia lui Mastrandrea este și ca Napoli să fie depunctată cu un punct, ceea ce înseamnă că neprezentarea la meci poate echivala cu patru puncte pierdute, în cazul în care napoletanii ar fi învins-o pe Juventus, în deplasare.

ADVERTISEMENT

Președintele regiunii Campania: „Nimeni nu ne-a mulțumit pentru faptul că nu l-am infectat pe Cristiano Ronaldo”

Politicianul Vincenzo De Luca, președintele regiunii Campnia, s-a implicat și el în controversa iscată de meciul dintre Juventus și Napoli.

„Nimeni nu ne-a mulțumit pentru faptul că nu l-am infectat pe Cristiano Ronaldo cu acest virus! Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă Napoli s-ar fi prezentat la meci cu mai mulți jucători care erau contaminați”, a susținut Vincenzo De Luca.

ADVERTISEMENT

Napoli face parte din regiunea administrativă Campania, iar De Luca este președintele acestei regiuni din 2015, înainte fiind primar al orașului Salermo timp de 17 ani.

Deși Napoli nu s-a prezentat la meci, Cristiano Ronaldo a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și se pare că a încălcat regulile de izolare, zburând cu un avion privat din Portugalia în Italia. Starul lui Juventus a fost confirmat imediat după partida Portugaliei cu Franța și este asimptomatic.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri