News

Dublă tragedie pe râul Bistrița. O mașină de teren a plonjat în apă și pasagerii n-au avut nicio șansă

Final tragic pentru doi tineri de 36 și 37 de ani, care au fost găsiți înecați recent, după ce au căzut cu mașina în râul Bistrița.
26.09.2022 | 09:47
Așa arăta mașina când a fost scoasă din râul Bistrița. Foto: ziardebistrita.ro
ADVERTISEMENT

Conform presei din Bistrița, cei doi tineri care au murit înecați au stârnit îngrijorarea familiilor încă de vineri, când au dispărut fără urmă. La acea vreme, ultima persoană care i-a văzut în viața a fost chiar tatăl unuia dintre ei, care deținea o stână în județul Bistrița.

Nenorocirea a lovit două familii din Bistrița

Jurnaliștii de la stirileprotv.ro au discutat cu martorii și așa s-a aflat că șoferul a pierdut controlul volanului la un moment dat. Totul s-a întâmplat într-o curbă, după care mașina a plonjat în apele reci ale râului Bistrița.

ADVERTISEMENT

Cei doi tineri aveau vârste apropiate – 36 și 37 de ani – și au fost găsiți duminică. Localnicii au mai spus că în zona în care a căzut mașina, apa avea aproape doi metri adâncime.

Soția a auzit muzică, a văzut niște faruri și o mașină care mergea foarte tare și am impresia că nu a mai putut să ia curba, a sărit efectiv peste drum și a aterizat în apă”, a declarat unul dintre martori.

ADVERTISEMENT

În același context, ruda unuia dintre tinerii înecați a precizat ”Mașina era grea. Nu știu dacă a dus-o apa. Cum era, s-a dus… A trântit-o în cap și după aceea s-au răsturnat.”

Cine sunt tinerii care au murit înecați

Accidentul mortal a fost înregistrat vineri seara, iar familiile au raportat dispariția tinerilor sâmbătă. ”A fost apa mare și i-a găsit când a scăzut apa… Tatăl băiatului cu mașina avea o stână de oi.

ADVERTISEMENT

O fi venit de acolo cu mașina”, a completat alt martor. Când au ajuns la fața locului, salvatorii de la ISU Bistrița au observat că mașina de teren era răsturnată cu roțile în sus.

În acest context, a fost solicitată intervenția unor scafandri, care au extras victimele din autoturism. ”Am executat procedurile de descarcerare, iar apoi am încercat să scoatem mașina din albia râului Bistrița”, a declarat Mihai Vodă, reprezentantul ISU Bistrița-Năsăud.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la ziardebistrita.ro au notat că accidentul a fost înregistrat în zona podului Goldplast din localitataea Unirea, iar mașina îi aparținea lui Gigi Rus (zis Kaizer), în timp ce al doilea pasager era Ovidiu (zis Didu). Ambii locuiau în localitatea Unirea.

ADVERTISEMENT
Tags: