News

Dublarea alocațiilor, motiv de scandal între Opoziţie şi Putere. Guvernul Orban, amenințat cu moțiunea de cenzură

01.06.2020 | 15:24
Dublarea alocatiilor motiv de scandal intre Opozitie si Putere Guvernul Orban amenintat cu motiunea de cenzura
ADVERTISEMENT

Dublarea alocațiilor pentru copii produce un nou scandal între Opoziţie şi Putere. De Ziua Internațională a Copilului, 1 iunie, Marcel Ciolacu, liderul PSD, transmite un mesaj dur la adresa Executivului.

Dublarea alocaţiilor, motiv de scandal între Opoziţie şi Putere. Guvernul Orban, amenințat cu moțiunea de cenzură

După ce șeful statului a semnat, la mijlocul lunii ianuarie, decretul de dublare a alocațiilor de stat pentru copii, Opoziția vine cu un mesaj de 1 iunie adresat Guvernului Orban prin care îi reamintește acestuia de legea aflată în curs de derulare.

ADVERTISEMENT

Printr-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, Marcel Ciolacu, liderul PSD, cere imperativ partidului aflat la guvernare să mărească alocaţiile de la 1 august, aşa cum prevede legea, şi, de asemenea, să crească cu 40% pensiile de la 1 septembrie, altfel social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură.

”În fiecare copil se află o mulțime de superputeri magice: creativitate, curaj, bunătate, bucurie și multe altele. Iar fiecare copil își poate activa aceste superputeri dacă simte din jurul său că are parte de iubire, căldură și sprijin.

ADVERTISEMENT

Așa se nasc supereroii care vor salva mai târziu lumea și o vor face mai bună! Așa se urmează visele! La mulți ani, SUPEREROILOR de mâine! La mulți ani, tuturor copiilor!

PS: iar pentru cei care beau și fumează în Palatul Victoria am un singur mesaj: Respectați legea, DUBLAȚI alocațiile!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a semnat Decretul alocațiilor în ianuarie

Pe 16 ianuarie 2020, Klaus Iohannis a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

În urma acestei măsuri, alocațiile copiilor din România creșteau în cuantum de:

a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care alocaţiile de stat pentru copii nu vor creşte de la 1 august, social-democraţii ar urma să începapă strângerea de semnături pentru moţiunea de cenzură, acelaşi demers urmând să fie iniţiat şi dacă nu vor fi crescute pensiile de la 1 septembrie.

ADVERTISEMENT