News

Dublarea alocațiilor, șanse mici de a avea loc în 2021. Ce s-a întâmplat cu amendamentele PSD

25.02.2021 | 18:04
Dublarea alocatiilor sanse mici de a avea loc in 2021 Ce sa intamplat cu amendamentele PSD
ADVERTISEMENT

Dublarea alocațiilor copiilor are șanse tot mai mici de a avea loc în 2021. Amendamentele depuse joi de Partidul Social Democrat, printre care cel care viza dublarea veniturilor celor mici, au fost respinse în comisiile parlamentare.

Anunțul a fost făcut de președintele PSD București, Gabriela Firea, cea care, joi după-amiază, a făcut apel la parlamentari pentru susținerea amendamentului depus de PSD pentru majorarea alocațiilor copiilor.

ADVERTISEMENT

Ulterior, aceasta a revenit pe Facebook cu o postare în care anunță că parlamentarii PNL, USR – PLUS și UDMR din comisiile de Muncă, Egalitate de Șanse și Drepturile Omului au votat ”împotriva” amendamentului pentru creșterea alocatiilor,

Ce se întâmplă cu dublarea alocațiilor pentru copii în 2021

Potrivit ultimelor informații, cele 7 amendamentele depuse de Partidul Social Democrat, printre care cel care viza dublarea alocațiilor și cel care viza acordarea unui spor de 200 de lei tinerilor căsătoriți la nașterea primului copil, au fost respinse pe bandă rulantă.

ADVERTISEMENT

De fiecare dată, ministrul Muncii a motivat respingerea pe motiv că nu sunt bani la buget, anunță DCNews.

Despre această respingere a amendamentelor PSD a scris și Gabriela Firea, pe Facebook. Senatoare lansează un atac dur față de actuala Putere, pe care o acuză că s-a opus unui ”amendament atât de așteptat de familiile din România”.

ADVERTISEMENT

”Incredibil, vot împotriva copiilor țării! Parlamentarii PNL, USR – PLUS, UDMR din comisiile de Munca, Egalitate de șanse si Drepturile omului au votat ÎMPOTRIVA amendamentului pentru majorarea alocațiilor, făcut la Legea Bugetului, depus de grupul nostru social democrat. Au votat pentru, alături de noi, doar parlamentarii partidului AUR.

Era vorba de doar 0,27 % din PIB! Au găsit bani pentru toate interesele lor, dar nu si pentru copii!!

ADVERTISEMENT

Nu sunt cuvinte în vocabular pentru a-i defini pe politicienii care în campanie au promis lapte și miere iar acum s-au opus cu vehemență unui amendament atât de așteptat, de familiile din România”, a scris Firea pe Facebook.

Ce spun guvernanții de creșterea alocațiilor

În cursul zilei de joi, după finalul audierilor din comisiile reunite din Parlament, Raluca Turcan a fost întrebată de jurnaliști în legătură cu o nouă majorare a alocațiilor pentru copii, care ar urma să fie făcută în luna iunie.

Ministrul Muncii a spus că: ”În momentul de față avem un proiect de lege în Parlament. În funcție de rezultatul votului din Parlament vom vedea dacă vor mai fi și alte majorări. (…) Nu mă pot antepronunța. Vom vedea ce va rezulta din dezbateri și vot.

Dezbaterile trebuie să aibă la bază și componenta de asigurare a resurselor și, evident, de voință exprimată prin vot”, a spus Turcan.

ADVERTISEMENT