News

Dublu atac armat soldat cu 7 morți, în California. Al treilea masacru raportat în SUA, în ultimele zile

Serie nesfârșită de tragedii în SUA. Un dublu atac armat soldat cu 7 morți a avut loc, luni, în California. Vorbim de al treilea masacru raportat peste ocean în ultimele zile.
24.01.2023 | 09:49
Dublu atac armat soldat cu 7 morti in California Al treilea masacru raportat in SUA in ultimele zile
Două noi atacuri armate în SUA. Șapte oameni au fost uciși în California, la două ferme. Susa foto: capturi Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La doar trei zile după ce 11 persoane au fost ucise în orașul californian Monterrey Park, cu ocazia festivităților Anului Nou Chinezesc, alte două noi atacuri mortale s-au raportat peste ocean.

Două noi atacuri armate în SUA. Șapte oameni au fost uciși în California, la două ferme

Potrivit presei internaționale, cel puţin 7 persoane au fost ucise luni în apropiere de San Francisco.

ADVERTISEMENT

Vorbim de două atacuri armate, comise de aceeaşi persoană. De altfel, suspectul a fost arestat, notează AP News.

Suspectul a fost arestat. Nu mai există niciun pericol pentru populaţie în acest moment”, a scris pe Twitter biroul şerifului din comitatul San Mateo.

ADVERTISEMENT

Bărbatul reținut se numește Chunli Zhao. În vârstă de 67 de ani, el a fost găsit în mașina lui, aflată într-o parcare, a declarat șeriful din San Mateo, Christina Corpus.


Patru dintre persoane au fost ucise la o fermă de ciuperci și 3 la o firmă de camioane de la periferia Golfului Half Moon.

ADVERTISEMENT

”Suntem distruși după tragedia de astăzi (n.r. luni, 23 ianuarie) din Half Moon Bay. Nici nu am avut timp să ne revenim după ce i-am plâns pe cei pierduți în cumplitul atac armat din Monterey Park. Atacurile cu arme trebuie să înceteze”, a declarat Dave Pine, președintele Consiliului de Supraveghere al comitatului San Mateo.

Un alt atac cu victime a avut loc, în ultimele ore, și în Des Moines, capitala statului Iowa. Aici, la un centru de informare a tinerilor, cel puțin 2 elevi au murit, în timp ce un profesor a fost grav rănit.

ADVERTISEMENT

Serie șocantă de crime în masă raportată în SUA, în debut de 2023: 39 de morți

Viceprimarul din Half Moon Bay, Joaquin Jimenez, a declarat că printre victime se numără muncitori agricoli chinezi și din America latină.

Noul an 2023 a adus o serie șocantă de crime în masă în SUA. Au fost șase atacuri armate mortale în mai puțin de trei săptămâni. În urma lor, 39 de decese au fost raportate.

ADVERTISEMENT
Tags: