Dublu ATENTAT CU BOMBĂ, revendicat de Statul Islamic. Bilanţ îngrozitor: 46 de MORŢI şi 170 de RĂNIŢI

Iuliana Spirache   
in Hotnews
28/07/2016, 00:03
Dublu ATENTAT CU BOMBĂ, revendicat de Statul Islamic. Bilanţ îngrozitor: 46 de MORŢI şi 170 de RĂNIŢI

Cel puţin 48 de morţi şi 170 de răniţi, în urma a două atacuri cu bombă revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care au avut loc în Siria, în apropierea frontierei cu Turcia, informează site-ul agenţiei Reuters.

Una dintre bombe a explodat în apropierea sediului Securităţii administraţiei kurde din oraşul Qamishli, de la frontiera cu Turcia.

Exploziile au provenit de la două vehicule-capcană.

Potrivit martorilor, detonarea uneia dintre bombe a fost atât de puternică, încât a distrus ferestrele unui magazin din Nusaybin, oraş aflat peste graniţă, în Turcia, rănind uşor două persoane.

Stat Islamic a revendicat atacul, declarând că ţintele pe care le aveau în vizor erau forţele kurde de securitate.

Gruparea jihadistă a mai efectuat în trecut atentate în oraşul Qamishli.

În aprilie, un atac sinucigaş a ucis şase membri ale Forţelor de Securitate Internă Kurde. Iar în iulie, un atac sinucigaş al unui militant SI a ucis 16 persoane în Hasaka, capitala provinciei unde se află oraşul Qamishli.

Forţele din cadrul Unităţii de Apărare a Poporului Kurd (YPG) a recuperat zone întinse din teritoriul din nord-estul Siriei, ocupat de Stat Islamic, fiind susţinute de coaliţia internaţională din care fac parte şi Statele Unite.

Sursă: realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×