Fotbal intern

Duckadam, comparat cu Iuda de comandantul CSA Steaua: „Așa a fost și pe vremea Mântuitorului! Din cei 12 ucenici, unul L-a vândut“. Cum reacționează fostul mare portar

10.05.2020 | 12:22
Duckadam comparat cu Iuda de comandantul CSA Steaua Asa a fost si pe vremea Mantuitorului Din cei 12 ucenici unul La vandut Cum reactioneaza fostul mare portar
ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam a fost atacat dur pe internet de comandantul CSA Steaua, Mădălin Hîncu. Fostul portar este comparat cu Iuda, deoarece s-a poziționat de partea lui Gigi Becali în conflictul CSA Steaua – FCSB.

Duckadam, Iuda al Stelei 86 în opinia şefului actual de la CSA

Pe 7 mai 1986, Steaua câştiga la penalty-uri Cupa Campionilor Europeni în finala contra Barcelonei. Marele erou era nimeni altul decât Helmuth Duckadam, portarul care a apărat 4 lovituri de la 11 metri. 34 de ani mai târziu, toată suflarea stelistă încă mai sărbătoreşte acest eveniment unic în istoria fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Comandantul CSA Steaua, Mădălin Hîncu, a decis să posteze pe pagina personală de facebook imaginile de atunci, omagiind eroii din teren: „Cupa Campionilor Europeni, este astăzi la Steaua București! Respect pentru toți campionii și tehnicienii Stelei, astăzi în mod deosebit, pentru echipa de fotbal Steaua 1986!!!“

Evident că nu au întârziat nici comentariile, iar unul dintre prietenii virtuali ai lui Hîncu a postat: „L-am văzut pe Duck (n.r. – Helmuth Duckadam) acum la DigiSport 1 apărând clubul uzurpator. Dar cum? Aruncând cu mizerii în Armata Română. Este foarte trist ce se întâmplă cu el. Dezamăgitor şi trist. Atât venin pentru un club unde a cunoscut performanţe supreme în fotbal. Unii îmbătrânesc urât, domnule Comandant! Păcat! Într-un fel mi-a stricat ziua urmărindu-l cu câtă ură loveşte în Clubul Steaua şi în Armată!“

ADVERTISEMENT

Marele portat era invitat împreună cu Gabi Balint, iar cei doi chiar s-au contrat în privinţa dreptului de folosire al noii arene din Ghencea.

Comandantul Hîncu nu a ezitat să-i răspundă amicului virtual, aruncând cu noroi în cel căruia, iniţial, spunea că îi datorăm respect, în special pe 7 mai.

ADVERTISEMENT

„Așa a fost și pe vremea Mântuitorului! Din cei 12 ucenici, unul L-a vândut. Atunci când a vindecat 10 leproși, numai unul a mulțumit. Așa este și astăzi! El s-a făcut mare la Steaua! Dar noi trebuie să-i iubim pe toți, pentru că sunt ai noștri!”, a fost răspunsul final al lui Hîncu, după 5 modificări succesive, în care nu a reuşit să scrie corect „L-a”.

 

Răspunsul lui Hîncu. FOTO: facebook
Răspunsul comandantului Hîncu a avut nevoie de 5 revizuiri de text până la forma finală. FOTO: facebook

Cum reacționează Duckadam: „Dacă nu era Gigi Becali, eu nu mai aveam nicio treabă cu acest club de 34 de ani”

Reacţia lui Duckadam a fost pe măsură: „Nu îmi vine să cred că domnul Hâncu a putut să scrie așa ceva despre mine. Oare când a fost sincer? Acum când vorbește cu suporterii despre mine în acest fel? Sau când m-a sunat personal pe 7 mai să mă felicite? Atunci am vorbit ultima oară cu dânsul. Eu sunt Iuda? Eu sunt cel care împreună cu colegii mei am reușit să aducem în România cel mai prestigios trofeu câștigat vreodată de o echipă de a noastră.”

ADVERTISEMENT

„Cu ce am trădat eu clubul Steaua? Cu ce am trădat eu Armata? Dacă nu era Gigi Becali, eu nu mai aveam nicio legătură cu Steaua din ziua în care am plecat de la acest club, adică acum mai bine de 34 de ani. Dacă Gigi Becali nu era prin 2002, poate că acum nici nu mai aveam despre ce să vorbim. Știm toți că el a salvat Steaua de la faliment”, a continuat Duckadam, conform ProSport.

ADVERTISEMENT