Fotbal intern

Duckadam a aflat unde sunt mănuşile de la Sevilla. “Locul lor e în Muzeul Steaua!”

Helmuth Duckadam şi-a vândut celebrele mănuşi cu care a apărat în finala de la Sevilla într-o perioadă mai grea a vieţii sale, iar acum este foarte aproape să le recupereze. Fostul...
09.09.2017 | 17:08
Duckadam a aflat unde sunt manusile de la Sevilla Locul lor e in Muzeul Steaua

Helmuth Duckadam şi-a vândut celebrele mănuşi cu care a apărat în finala de la Sevilla într-o perioadă mai grea a vieţii sale, iar acum este foarte aproape să le recupereze. Fostul “goalkeeper” şi-a lansat un brand de mănuşi de portar pentru copii cu vârsta între 7 şi 15 ani, iar cu această ocazie a vorbit şi despre mănuşile folosite în finala Cupei Campionilor Europeni, câştigată la loviturile de departajare contra celor de la Barcelona.

În acea finală, Duckadam a intrat în istorie după ce a apărat 4 lovituri de la 11 metri. Preşedintele de imagine de la FCSB şi-a vândut mănuşile, în 2002, pentru 3.000 de dolari, şi nu a mai ştiut nimic de ele până în această săptămână când a aflat la cine au ajuns. Duckadam nu a dorit să dezvăluie identitatea celui care le deţine, însă susţine că a discutat cu acesta şi s-ar putea ca persoana respectivă să i le înapoieze pentru a le dona la muzeu. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Duckadam manusi. “Deocamdată sunt în străinătate, foarte departe”

”Aceste mănuşi sunt în posesia unui domn care, la rândul lui, le-a obţinut de la cel căruia i le vândusem eu iniţial. Acesta a decedat între timp. Dacă nu erau aceste probleme, care sunt la ora actuala între CSA şi FCSB, probabil aceste mănuşi erau donate deja la Muzeul Steaua. În această săptămână, am aflat unde sunt mănuşile mele de la Sevilla. Acestea ar trebui să fie într-un muzeu. Deocamdată, mănuşile sunt în străinătate şi destul de departe”, a declarat Helmuth Duckadam.

În timpul evenimentului, Duckadam a primit cadou o statuie din bronz, care-l reprezintă pe fostul portar. ”Eroul de la Sevilla” nu mai are nici echipamentul în care a evoluat în finala din 1986, pe care susţine că l-a făcut cadou unui prieten. ”Echipamentul ştiu unde este. A fost dat cu drag domnului Vardinoyannis, care era un prieten al nostru, nu doar al clubului Steaua, al echipei. M-a invitat imediat după Sevilla, împreună cu familia, zece zile în Grecia şi i-am făcut cadou acel tricou şi şortul fiului dânsului”, a mai spus Duckadam.

Tags: