Duckadam, mesaj pentru Vlad! ”Să fie atent la toate detaliile”

helmuth duckadam, andrei vlad, mesaj, fcsb, portar

Preşedintele de imagine al clubului FCSB, Helmuth Duckadam, i-a transmis un mesaj noului titular din poarta steliştilor, Andrei Vlad.

Tânărul portar în vârstă de 18 ani va apăra poarta formaţiei pregătită de Nicolae Dică, după vânzarea lui Florin Niţă la Sparta Praga pentru două milioane de euro. El se va lupta pentru postul de titular cu Eduard Stăncioiu (36 de ani).

”Un portar tânăr, asta i-am transmis şi lui Andrei Vlad, trebuie să fie atent la toate detaliile. Dacă va apăra bine, toată lumea îl va lăuda după meciuri bune, dar, în acelaşi timp, în momentul în care va greşi, toţi vor fi pe el”, a spus Duckadam la un post de televiziune.

Duckadam l-a criticat pe Cojocaru

Eroul de la Sevilla nu crede că Valentin Cojocaru se va impune ca titular la FC Viitorul: ”Vlad trebuie să rămână cu picioarele pe pământ, ceea ce a greşit atunci Cojocaru! Toată lumea l-a lăudat, l-a luat valul şi a pierdut practic doi ani plimbându-se prin Italia. Sigur, acum mai are o şansă de la Hagi, dar să nu uităm că mai sunt doi portari acolo, ambii cu experienţă. Nu ştiu dacă va putea juca în faţa lor”.

Duckadam a povestit un episod cu Valentin Cojocaru din perioada în care era la Steaua: ”Pe mine m-a frapat şi mi-a rămas în minte un episod din cantonament. Eram undeva lângă Braşov, cred că la Râşnov, cu Ilie Stan antrenor iar portari erau Tătăruşanu, Stanca şi Cojocaru. Am mers la un antrenament, pe un teren care nu era foarte ok. Primi doi au stat în poartă, şi-au făcut exerciţiile, s-a tras la poartă şi a intrat şi Cojocaru. Nici n-a intrat bine şi prima problemă a lui a fost: <domn’ne, da’ de ce nu aţi udat terenul? E pământul tare!>. Deci, doi portari apără, se aruncă şi vine el... De acolo deduci multe”.