Life

Ducu Bertzi, operat de urgență. Cum se simte acum cântărețul

05.10.2020 | 13:07
Ducu Bertzi operat de urgenta Cum se simte acum cantaretul
Ducu Bertzi, operat de urgență. Cum se simte acum cântărețul. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Ducu Bertzi (65 de ani), unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți artiști de etno folk, traversează momente dureroase după ce recent a ajuns pe mâna medicilor. Cântărețul a fost operat de urgență, iar în urmă cu foarte puțin a ieșit din spital având nevoie de o recuperare lungă.

Solistul maramureșean s-a operat recent de colecist (pietre la vezica biliară), iar în weekend a fost externat din spital. În prezent starea sa de sănătate a renumitului cântăreț de folk este bună, artistul având nevoie de o recuperare destul de lungă.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în următoarele două săptămâni Ducu Bertzi va fi nevoit să stea departe de scenă, motiv pentru care și-a anulat concertele și spectacolele până când va fi în stare să cânte alături de prietenii săi.

Ducu Bertzi, de urgență la spital. A fost operat de colecist

„Am ajuns acasă, acum sunt după operație (colecist-n.r.). Urmează două săptămâni de recuperare și, dacă lucrurile merg spre bine, din nou la treabă!

ADVERTISEMENT

, a declarat Ducu Bertzi pentru money.ro.

Următorul concert urma să aibă loc pe 11 octombrie, la Family Island, insula de la Lacul Fundeni. Aici urma să cânte alături de Cristi Dumitrașcu și Marius Bațu (Poesis, Holograf), dar spectacolul va fi amânat pentru o dată ulterioră când artistul poate urca pe scenă fără nicio problemă.

Ducu Bertzi promite că cele cinci spectacole care au fost amânate din cauza problemelor sale de sănătate vor avea date noi, însă momentan nu se știe când anume. Renumit pentru piesele sale muzicale, artistul are o carieră de succes, începând să cânte la chitară de la o vârstă fragedă.

ADVERTISEMENT

Cântărețul a descoperit pasiunea pentru muzică în copilărie, participând la primul festival de poezie și muzică în anul 1973, la Sighet. Acela a fost momentul în care maramureșeanul a câștigat marele premiu, și anume o valiză.

Ducu Bertzi a studiat timp de 8 ani vioara la școala de muzică din Sighet, în aceeași perioadă fiind elev de generală. Ulterior, a înființat grupul Mi bemol rock, formație cu care a cântat la numeroase seri de dans ale liceului.

ADVERTISEMENT

Câțiva ani mai târziu, solistul a renunțat la chitara electrică în favoarea celei acustice, ajungând să fie cunoscut datorită melodiilor „Floare de colț”, „M-am îndrăgostit numai de ea”, sau „În ziua când va fi să vii”.

ADVERTISEMENT
Tags: