Fotbal international

Dudelange, acuze la adresa lui CFR Cluj: “Erau nebuni! Au început să ne ameninţe”

28.08.2018 | 20:59
Dudelange acuze la adresa lui CFR Cluj Erau nebuni Au inceput sa ne ameninte

CFR Cluj a pierdut cu 2-0 duelul cu formaţia luxemburgheză Dudelange, în manşa tur din play-off-ul Europa League, dar ardelenii au probleme mult mai grave. Oficialii campioanei României au fost acuzaţi că au avut un comportament bizar.

N-a fost deloc plăcut. Au început să se comporte ca niște ca niște nebuni. Pur și simplu ne-au amenințat, ne-au spus ‘Atenție că veniți voi în România’. L-am sunat pe secretarul lor și l-am amenințat la rândul meu că le fac plângere la UEFA. Mărturisesc că nu am nicio încredere în ei. Va trebui să fim foarte atenți. Omologii noștri de la CFR nu prea sunt sociabili. Nici măcar nu dau bună ziua când vin la UEFA, a spus Romain Schumacher, președintele clubului, într-un ziar din Luxemburg.

Luxemburghezii se tem de modul în care vor fi trataţi de CFR Cluj

Presa din Luxemburg a anunţat că Dudelange este dispusă să-şi aducă propriul bucătar la retur din Cluj, deoarce oficialii  echipei se tem de o posibilă răzbunare. De altfel, incidentul a fost confirmat pe alocuri şi de către Iuliu Mureşan, însă conducătorul echipei din Gruia a negat că s-ar fi ajuns ameninţări şi alte lucruri de acest gen.

De obicei când au loc tragerile la sorţi, te întâlneşti cu adversarii şi stabileşti anumite lucruri. Dânşii nu au fost. Nu este adevărat că i-am ameninţat. Au fost oameni foarte civilizaţi la aceste întâlniri. Eu răspund pentru ei. Nu ştiu despre plângerea de la UEFA de care vorbesc ei. E problema lor dacă şi-au închiriat alt autocar. Omul are o problemă, dacă face asemenea declaraţii. Vreau să le văd şi eu şi probabil că vom discuta. Trebuie să îi batem cu ustensilele lor cu tot, cu ce vin ei de acasă“, spus Mureşan la câteva zile distanţă de la meci.

CFR Cluj – Dudelange se dispută joi, de la ora 20:00, în manşa retur din play-off-ul Europa League. Formaţia antrenată de Antonio Conceicao a suferit una dintre cele mai ruşinoase înfrângeri din istoria clubului în manşa tur din Luxemburg. Formaţia clujeană are nevoie de un succes la cel puţin două goluri diferenţă pentru a obţinte calificarea în faza grupelor, dar fără ca oaspeţii să înscrie. Campioana României nu se poate baza pe Ciprian Deac şi  Emanuele Culio, ambii accidentaţi, dar îl va avea la dispoziţie pe Julio Baptista, noul star din Liga 1 Betano care a debutat în partida cu Gaz Metan Mediaş.

Formaţia din Gruia nu este sigură că se poate baza nici pe Giedrius Arlauskis, dar lituanianul ar putea fi înlocuit fără mari probleme de Jesus Fernandez. Spaniolul a debutat şi el pentru CFR Cluj în partida cu Mediaş şi a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. Dudelange are şi ea probleme înaintea returului, iar portarul titular care a făcut minuni în partida cu Legia Varşovia, dar şi într-un meci cu naţionala Franţei s-a accidentat grav şi nu va putea juca. Jonathan Joubert, 39 de ani, a suferit o accidentare gravă în meciul tur şi a fost operat pentru o fractură de tibie după duelul cu Manea.