Sport

Duel în premieră între Dan Petrescu și Laurențiu Reghecampf! Doi dintre cei mai în vogă antrenori ai deceniului în România

CFR Cluj - Universitatea Craiova îi va pune în față pe Laurențiu Reghecampf și Dan Petrescu, cei mai în vogă antrenori ai deceniului.
20.09.2021 | 15:20
Duel in premiera intre Dan Petrescu si Laurentiu Reghecampf Doi dintre cei mai in voga antrenori ai deceniului in Romania
Duel în premieră între Dan Petrescu și Laurențiu Reghecampf. Cei mai în vogă antrenori ai deceniului
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu și Laurențiu Reghecampf se întâlnesc în premieră în calitate de tehnicieni. Cei doi sunt antrenorii care au făcut mari performanțe pentru echipele din Liga 1 în ultimii ani. Aceștia își doresc să repete marile succese și în viitorul apropiat, fiind sub contract cu CFR Cluj, respectiv Universitatea Craiova.

Oltenii vor să profite de forma slabă a campioanei și să dea lovitura în „Gruia”. Craiova a făcut meciuri bune pe terenul CFR-ului în ultimii ani. Cele două formații se vor înfrunta și joi, dar duelul va fi pentru calificarea într-o fază superioară a Cupei României.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu și Laurențiu Reghecampf se duelează în premieră. „Bursucul” vrea un nou trofeu cu CFR Cluj

Dan Petrescu și Laurențiu Reghecampf nu au trecut degeaba prin campionatul României. „Bursucul” și-a lăsat amprenta la mai multe echipe, dar cel mai puternic și-a lăsat-o pe istoria formației CFR Cluj, echipă la care a revenit în această stagiune. A câștigat trei campionate consecutive cu ardelenii, dar a fost implicat și cel de-al patrulea, însă ridicarea trofeului a fost făcută de către Edi Iordănescu.

CFR a scos capul și în Europa, ajungând în primăvara europeană a Europa League. Acolo, trupa lui Dan Petrescu nu a putut fi învinsă de Sevilla, viitoarea câștigătoare a trofeului suprem. Diferența s-a făcut în urma regulii a golului din deplasare, normă care a fost scoasă de UEFA în prezent.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă de multe ori este contestat pentru faptul că „se plânge”, Petrescu nu poate fi contestat pentru performanțele avute. Pe lângă campionatele câștigate cu CFR, fostul component al Generației de Aur a reușit să câștige și Supercupa României în sezonul 2015-2016, la singurul meci pe banca ASA-ului din Târgu Mureș.

Drumul către performanță a început în sezonul 2008-2009, atunci când Dan Petrescu a reușit minunea, fiind campion cu Unirea Urziceni. „Super Dan” nu s-a oprit aici și a avut și o campanie extraordinară pe plan european. A acumulat opt puncte în grupele Champions League, caificându-se în primăvara europeană în Europa League. Liverpool a fost adversara, elimânând Unirea cu un scor general de 4-1.

ADVERTISEMENT

În cariera sa, Dan Petrescu a mai antrenat pe Sportul Studențesc, Rapid București, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al Arabi, Jiangsu, Al Nasr, GZ Hengfeng și Kayserispor.

  • 4 titluri a câștigat Dan Petrescu ca antrenor în Liga 1
  • 2 alte trofee mai are Petrescu în palmaresul său ca tehnician: Supercupa cu ASA Târgu Mureș, Cupa Chinei cu Jiangsu. De asemenea, „Bursucul” a reușit promovarea cu Kuban Krasnodar în prima ligă din Rusia în sezonul 2009-2010
ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf, ultimul antrenor care a adus grupele Champions League pentru o echipă din România. A condus-o pe FCSB în „minunea” cu Ajax

După plecarea lui Marinos Ouzounidis, patronul Mihai Rotaru a ales un antrenor cu nume pentru banca Universității Craiova. În Bănie a sosit Laurențiu Reghecampf, unul dintre cei mai importanți antrenori români. „Reghe” a rămas în memoria iubitorilor de fotbal din România după experiența de pe banca FCSB-ului din sezoanele 2012-2013 și 2013-2014.

Din păcate, Reghecampf este ultimul antrenor care a calificat o echipă din țara noastră în grupele UEFA Champions League, eliminându-o pe Legia Varșovia în play-off. Acest lucru încununa munca depusă de tehnician la FCSB. Pe banca echipei patronate de Gigi Becali, Laurențiu Reghecampf nu a avut adversar în campionatul României, reușind să câștige campionatul de două ori la rând.

Forța „roș-albaștrilor” a fost demonstrată și în cupele europene. După ce a trecut de grupele Europa League în sezonul 2012-2013, FCSB a fost la cel mai înalt nivel în duelul retur cu Ajax din șaisprezecimile competiției. După 0-2 în tur, nimeni nu a mai crezut că reprezentanta României poate să întoarcă rezultatul.

Totuși, acest lucru s-a întâmplat. Iasmin Latovlevici și Vlad Chiricheș duceau meciul în prelungiri, acolo unde nu s-a întâmplat nimic notabil. La loviturile de departajare, FCSB a avut câștig de cauză, iar Laurențiu Reghecampf era antrenorul care a reușit „minunea”, eliminând pe Ajax.

În optimi, FCSB a făcut din nou o figură frumoasă. A învins-o, scor 1-0, pe campioana Europei din acea vreme, Chelsea, la București. Raul Rusescu a marcat unicul gol al întâlnirii. Trupa lui „Reghe” era să facă o nouă minune, fiind la egalitate, 1-1, după finalul celor 45 de minute din retur. Din păcate, englezii s-au montat și au câștigat cu 3-1.

Reghecampf a mai stat pe banca echipelor Gloria Bistrița, FC Snagov, FCU Craiova, FC Snagov, Concordia Chiajna, Al Hilal, Litex Lovech, Al Wahda, Al Wasl și Al Ahli.

  • 2 titluri a câștigat Laurențiu Reghecampf pe banca FCSB-ului
  • 1 Supercupa a cucerit tehnicianul de 46 de ani în România, în sezonul 2013-2014
ADVERTISEMENT