Sport

Duel pentru istorie! Pep Guardiola şi Jurgen Klopp, obiectiv mai puţin cunoscut în Manchester City – Liverpool

Pep Guardiola şi Jurgen Klopp mai au o miză în derby-ul Manchester City - Liverpool. Ambii au şansa să scrie istorie la finalul actualului sezon, neamţul având un obiectiv mai îndrăzneţ.
09.04.2022 | 00:30
Duel pentru istorie Pep Guardiola si Jurgen Klopp obiectiv mai putin cunoscut in Manchester City  Liverpool
Jurgen Klopp şi Pep Guardiola au un duel special în Manchester City - Liverpool (sursă foto: EPA/Nigel Roddis)
ADVERTISEMENT

Duminică, de la ora 18:30, Liverpool poate trece pe primul loc în Premier League, dacă o va învinge pe Manchester City. Poate fi al doilea pas spre un doborârea unui record deţinut de Sir Alex Ferguson, după ce “cormoranii” au făcut deja primul pas, prin câştigarea Cupei Ligii Angliei.

Jurgen Klopp are şansa unei cvadruple istorice. Drumul spre un succes istoric

Liverpool a câştigat deja Cupa Ligii Angliei, după victoria la loviturile de departajare cu Chelsea, şi are şanse pentru alte trei trofee. În Premier League, “cormoranii” sunt pe locul 2, la un punct în spatele lui Manchester City, adversara de duminică. “Cetăţenii” au avantajul unui program mult mai uşor pe finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Liverpool şi Manchester City se vor întâlni şi în semifinalele Cupei Angliei, meci care va avea loc pe 16 aprilie, pe Wembley. Câştigătoarea meciului se va duela cu Chelsea sau Crystal Palace, pe 14 mai.

Ultima ţintă a lui Liverpool este Liga Campionilor, unde echipa lui Jurgen Klopp este cu un pas şi jumătate în semifinale, după 3-1 cu Benfica, în manşa tur a sferturilor. În următoarea fază, “cormoranii” ar urma să se dueleze cu Villarreal sau Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Programul celor două rivale în Premier League

  • Manchester City: Brighton (acasă), Watford (a), Leeds (deplasare), Newcastle (a), West Ham (d), Aston Villa (a), Wolverhampton (d – Premier League va anunţa data disputării meciului)
  • Liverpool: Manchester United (a), Everton (a), Newcastle (d), Tottenham (a), Aston Villa (d), Southampton (d), Wolverhampton (a)

Manchester City caută şi ea tripla. Pep Guardiola are una cu Barcelona

Manchester City are, la rândul ei, tripla în vizor. Dacă drumul în competiţiile engleze este cunoscut, “cetăţenii” mai trebuie să treacă de Atletico Madrid, după 1-0 pe teren propriu în manşa tur a sferturilor Ligii Campionilor, iar următorul adversar este, cel mai probabil, Real Madrid, care a învins-o cu 3-1 pe Chelsea.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola ştie deja cum este să ai o triplă în palmares. În sezonul 2008-2009, ibericul a câştigat, cu Barcelona, La Liga, Cupa Spaniei şi Liga Campionilor, iar totul a fost reuşit în prima stagiune ca antrenor al catalanilor.

Sir Alex Ferguson, singurul care a făcut tripla în Anglia

Sezonul 1998-1999 va rămâne mereu în memoria fanilor lui Manchester United. Sir Alex Ferguson le-a adus “diavolilor” titlul în Premier League, Cupa Angliei şi Liga Campionilor, după o finală de poveste cu Bayern Munchen, decisă cu două goluri marcate în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Nici o altă echipă din Anglia nu a reuşit să câştige titlul, cupa şi Liga Campionilor într-un singur sezon, iar în Europa mai sunt, în afara Barcelonei şi a lui Manchester United, alte cinci echipe care au reuşit performanţa.

  • Barcelona – sezoanele 2008-2009 şi 2014-2015
  • Bayern Munchen – sezoanele 2012-2013 şi 2019-2020
  • Celtic – sezonul 1966-1967
  • Ajax – sezonul 1971-1972
  • PSV – sezonul 1987-1988
  • Manchester United – sezonul 1998-1999
  • Inter – sezonul 2009-2010

Pep Guardiola are şi o triplă engleză

În sezonul 2018-2019, Manchester City a câştigat titlul în Premier League, Cupa Angliei şi Cupa Ligii, singura care a realizat o triplă internă, în Anglia. Atunci, “cetăţenii” s-au luptat cu Liverpool în campionat, până în ultima etapă, într-un duel care a intrat în istoria competiţiei.

Pep Guardiola a avut şansa să facă cvadrupla, dar s-a împiedicat în semifinalele Ligii Campionilor, după 0-1 şi 4-3 cu Tottenham, londonezii având avantajul numărului mai mare de goluri marcate pe terenul adversarei.


  • (P) Cota WINBET pentru Manchester City – Liverpool: 3,45 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT