Sport

Cosmin Olăroiu, pas uriaș spre finala Cupei Ligii din Emiratele Arabe. Victorie pe terenul formației lui Florin Tănase. Update

Cosmin Olăroiu este aproape de calificarea în finala Cupei Ligii din Emiratele Arabe Unite, după victoria obținută pe terenul echipei lui Florin Tănase.
18.05.2023 | 22:22
Cosmin Olaroiu pas urias spre finala Cupei Ligii din Emiratele Arabe Victorie pe terenul formatiei lui Florin Tanase Update
Echipa Al Sharjah, antrenată de Cosmin Olăriu, a învins, în deplasare, scor 1-0, formația Al Jazira, în prima manșă a semifinalelor Cupei Ligii din Emiratele Arabe Unite. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
18-05-2023
19:34

Olăroiu, victorie uriașă în Cupa Ligii din Emiratele Arabe

Echipa Al Sharjah, antrenată de Cosmin Olăriu, a învins, în deplasare, scor 1-0, formația Al Jazira, în prima manșă a semifinalelor Cupei Ligii din Emiratele Arabe Unite.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Camara (18). Gazdele, fără Florin Tănase, care este accidentat și a revenit în România, a ratat un penalty prin Idrees (45+2). Manșa retur se va disputa luni, 22 mai, de la ora 18:35, pe terenul trupei tehnicianului român.

În cealaltă semifinală, echipa Al Ain a învins, pe teren propriu, scor 4-1, formația Al Nasr. Returul va avea loc duminică, 21 mai, de la ora 18:35.

18-05-2023
06:17

Mirel Rădoi are oferte din Emirate și Qatar

Mirel Rădoi a dezvăluit că nu duce lipsă de oferte și cel mai probabil își va găsi curând o nouă echipă: „Avem și alte oferte, eu și staff-ul meu. Două din Emirate și una din Qatar. Aici, în Arabia Saudită, îți e mai ușor să lucrezi, pentru că de la anul vor fi 8 jucători străini. În Emirate sunt 5. Dar nu depinde doar de mine unde voi fi din vară, am mutat presiunea pe cluburi.

Celor de aici, dar și celor care mă mai vor le-am dat lista cu jucătorii pe care mi-i doresc. Primul club care va face mutările, cu acela vom semna. Criteriul nu e financiar, ofertele pentru mine sunt cam pe-acolo, dar vreau să văd care e clubul mai serios în raport cu strategia, cu transferurile”, spune fostul selecționer pentru gsp.ro, la podcastul Profu de Sport.

17-05-2023
22:01

Mirel Rădoi a fost dat afară de Al-Tai după ce a pierdut meciul cu Al Nassr

Conducerea clubului Al-Tai din Arabia Saudită a anunțat că l-a demis pe antrenorul român Mirel Rădoi în urma înfrângerii 0-2 suferită pe teren propriu în fața lui Al Nassr în etapa 27 a campionatului.

Fostul selecționer al României semnase cu gruparea saudită în luna ianuarie a acestui an. A stat pe banca lui Al-Tai 13 partide, dintre care a câștigat 4, a pierdut 5 și tot 4 le-a terminat la egalitate.

Locul său a fost luat de secundul Pareto, numit ca interimar până la finalul sezonului, anunțul oficial fiind făcut pe contul de Twitter al clubului.

16-05-2023
20:40

Al-Tai - Al-Nassr 0-2 în etapa a 27-a din campionatul Arabiei Saudite

Al-Tai, echipa antrenată de Mirel Rădoi, nu a reușit să producă surpriza în meciul de pe teren propriu cu Al-Nassr. Echipa pentru care evoluează Cristiano Ronaldo a câștigat, scor 2-0 în etapa cu numărul 27 și s-a apropiat la trei puncte de liderul Al-Ittihad. 

Scorul a fost deschis în minutul 52 de Cristiano Ronaldo din lovitură de la 11 metri, iar avantajul a fost dublat în minutul 80 de către Anderson Talisca. Este a doua înfrângere consecutivă pentru Al-Tai și Mirel Rădoi în Arabia Saudită. 

Echipa antrenorului român se află pe locul 7, cu 34 de puncte în 27 de partide. Collins Fai, fostul fotbalist al lui Dinamo, a fost titular pentru Al-Tai în meciul cu Al-Nassr. 

16-05-2023
07:25

Ce le-a cerut Rădoi jucătorilor săi pentru duelul cu Ronaldo

Antrenorul echipei Al Tai, Mirel Rădoi, a avut un discurs motivațional pentru jucătorii săi înaintea partidei cu Al Nassr, formație unde joacă superstarul Cristiano Ronaldo.

Conform presei arabe, fostul selecționer al naționalei României și-a strâns în jurul său elevii după ultimul antrenament și le-a cerut să-și respecte adversarul și să fie concentrați pe tot parcursul jocului pentru a evita înfrângeri ca cea cu Al Batin din runda precedentă.

Partida Al Tai – Al Nassr, din etapa a 27-a a campionatului Arabiei Saudite, se va desfășura marți, 16 mai, de la ora 21:30. Dacă pentru gazde meciul nu are nicio miză, oaspeții sunt obligați să învingă pentru a continua lupta la titlu, mai ales că au rămas la cinci puncte în spatele liderului Al Ittihad.

15-05-2023
19:32

Marius Șumudică, dans pe gazon după Al-Raed - Damac 5-0

Al-Raed nu a avut milă de Damac pe care a învins-o cu 5-0 în etapa cu numărul 27 din campionatul Arabiei Saudite. Cu cele trei puncte obținute, formația pregătită de Marius Șumudică a egalat-o în ierarhie pe Damac, echipa lui Cosmin Contra. 

În stilul caracteristic, Marius Șumudică a sărbătorit victoria direct pe teren. Antrenorul lui Al-Raed a dansat exploziv în fața fanilor și s-a lăudat cu rezultatul obținut în fața celuilalt antrenor român. 

15-05-2023
16:18

Al-Raed - Damac 5-0 (El Berkaoui 10, 85, Fouzair 20 pen., 60, 90+4)

FINAL DE MECI. Al-Raed s-a impus categoric în fața lui Damac, scor 5-0 în etapa cu numărul 27 din Pro Saudi League. Echipa antrenată de Marius Șumudică a egalat-o în clasament pe formația pregătită de Cosmin Contra. Gazdele se află pe locul 9, în timp ce oaspeții au coborât până pe 10. 

Min. 90+4: GOOL Al-Raed! Fouzair înscrie pentru a treia oară în poarta lui Damac. Atacantul marocan a punctat după o pasă venită de la Al Ghamdi. 

Min. 85: GOOL Al-Raed! El Berkaoui a reușit „dubla”, iar formația lui Marius Șumudică a mărit diferența. 

Min. 60: GOOOL Al-Raed! Echipa lui Marius Șumudică se distrează pe gazon. Fouzair a reușit „dubla” la un sfert de oră după fluierul de start al reprizei secunde. 

Min. 20: GOOL Al-Raed! Gazdele își dublează avantajul de pe tabelă prin Fouzair, care a transformat un penalty.

Min. 10: GOOL Al-Raed! Echipa lui Marius Șumudică a deschis scorul prin El Berkaoui, unul dintre golgheterii lui Al-Raed. Startul de meci le aparține gazdelor care au șutat deja de două ori pe spațiul porții echipei lui Cosmin Contra. 

Min. 1: Partida a început! Cu o victorie, Al-Raed o poate egala la puncte pe Damac. Meciul se dispută pe King Abdullah Sport City Stadium din Buraidah. 

Marius Șumudică, Silviu Lung jr. și Alex Mitriță i-au pus gând rău lui Cosmin Contra în Al-Raed – Damac, partidă programată luni, 15 mai, de la ora 19:00 în etapa cu numărul 27 din campionatul Arabiei Saudite. Cu o victorie, gazdele o vor egala la puncte pe actuala echipă a fostului selecționer al României.

Duel românesc în Arabia Saudită! Marius Șumudică îl înfruntă pe Cosmin Contra în Al-Raed – Damac

Al-Raed joacă pe teren propriu în etapa cu numărul 27 din Pro Saudi League contra lui Damac. Echipa lui Cosmin Contra se află pe locul 9 înaintea deplasării de pe terenul lui Al-Raed, cu 32 de puncte adunate în 25 de partide. De cealaltă parte, Al-Raed se află două poziții mai jos, cu 29 de puncte în 26 de meciuri.

ADVERTISEMENT

În ultimele patru meciuri, echipa pregătită de Marius Șumudică, aflat într-o dispută de la distanță cu Dănuț Lupu, a câștigat un singur meci, scor 3-1 cu Al Batin, „lanterna roșie” din clasament. La finalul lunii aprilie, „Șumi” a înfruntat-o pe Al-Nassr, echipa pentru care evoluează Cristiano Ronaldo și care a înscris un gol în poarta lui Silviu Lung jr.

Totuși, Al-Raed se află departe de zona retrogradării cu patru etape rămase până la finalul sezonului. Între echipa lui Marius Șumudică și locul 15, primul retrogradabil, se află o distanță de opt puncte. De cealaltă parte, Damac are moralul ridicat înaintea confruntării cu Al-Raed.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra și Damac, victorie în ultima partidă din Arabia Saudită

Damac a câștigat, scor 2-0 duelul din deplasare cu Al Wehda în urmă cu o etapă. Mai mult decât atât, echipa antrenată de Cosmin Contra are de luat o revanșă, deoarece în meciul tur din actuala stagiune, echipa lui Marius Șumudică s-a impus, scor 2-1 la începutul anului.

Cosmin Contra, fostul selecționer al naționalei României de fotbal, a revenit în antrenorat la începutul lunii martie când a preluat-o pe Damac. Marius Șumudică și Cosmin Contra nu sunt singurii antrenori români din campionatul Arabiei Saudite.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a preluat-o pe Al-Tai la începutul anului și câștigă un salariu de 1.200.000 de dolari pe an la formația saudită, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Actualemente, Al-Tai se află pe locul 7 în clasamentul din Arabia Saudită.

Al-Tai și Mirel Rădoi o înfruntă marți pe Al-Nassr

În Arabia Saudită se joacă la foc automat, iar în etapa cu numărul 27, Al-Tai primește pe teren propriu vizita lui Al-Nassr. Partida va avea loc marți, 16 mai, de la ora 21:30. Echipa lui Cristiano Ronaldo are nevoie de o victorie pentru a ține pasul cu Al-Ittihad, liderul din campionat, în lupta pentru titlu.

ADVERTISEMENT

În meciul tur, fosta echipă a lui Rudi Garcia s-a impus, scor 2-0, cu aproximativ două săptămâni înainte ca Mirel Rădoi să preia echipa saudită. Al-Ittihad este lider în Arabia Saudită, cu 62 de puncte, la cinci lungimi în fața lui Al-Nassr. Podiumul este completat de Al Shabab, cu 53 de puncte.

ADVERTISEMENT