Sport

Duelul bannerelor în UTA – Rapid. Atac rasist al galeriei arădene la adresa bucureștenilor

UTA - Rapid a fost un meci extrem de spectaculos, dar galeria arădenilor și-a dat în petic și i-a jignit pe giuleșteni.
10.09.2021 | 23:50
Duelul bannerelor in UTA  Rapid Atac rasist al galeriei aradene la adresa bucurestenilor
UTA - Rapid a fost un meci extrem de spectaculos, dar galeria arădenilor și-a dat în petic și i-a jignit pe giuleșteni. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

UTA și Rapid își mențin pozițiile în clasament după ce au remizat 2-2 în meciul de la Arad. Giuleștenii rămân pe 2, în timp ce arădenii ocupă ultima treaptă a podiumului.

”Vișinii” au condus cu 2-0 la pauză prin ”dubla” lui Alexandru Albu, însă gazdele au revenit în forță în finalul jocului și au restabilit egalitatea în doar 3 minute.

ADVERTISEMENT

UTA – Rapid, meciul bannerelor jignitoare

Meciul UTA – Rapid s-a desfășurat într-o atmosferă superbă creată de fanii celor două formații, însă au existat și probleme. Galeria arădenilor a afișat mai multe bannere rasiste la adresa giuleștenilor.

Suporterii gazdelor au început show-ul cu torțe și petarde în startul meciului și încurajăîri pentru favoriți, dar apoi au trecut la jigniri la adresa oaspeților. ”Croncăne Giuleștiul de răsună Bucureștiul!”, a fost primul banner afișat de galeria celor de la UTA.

ADVERTISEMENT

bannere UTA - Rapid

Arădenii au continuat cu atacurile rasiste și au scos alte două bannere ofensatoare la adresa oaspeților: ”Rapidu-n cantonament stă pe firul de curent” și ”ROALERT: Atenție la obiectele de valoare! Azi avem oaspeți exploratori de buzunare”.

bannere UTA - Rapid

bannere UTA - Rapid

Fanii arădeni, ironii și pentru rivalii timișoreni

Fanii Rapidului au fost mult mai liniștiți și au afișat un banner care a ținut să amintească faptul că echipa a renăscut cu ajutorul suporterilor și a trecut peste toate problemele: ”Când vremurile negre ne-au trimis la pământ, îmbrăcați în Vișiniu ne-am ridicat râzând”.

ADVERTISEMENT

bannere UTA - Rapid

În ciuda faptului că rapidiștii nu i-au provocat în niciun fel pe arădeni, galeria gazdelor a continuat cu mesajele dure la adresa ruvalilor: ”Ultrașii în vișiniu, maneliști din tată-n fiu” și ”Pentru ‘frații’ din Banat: Care e Rapid de fapt?”

bannere UTA - Rapid

bannere UTA - Rapid

Este posibil ca toate aceste bannere rasiste să aducă o suspendare a terenului celor de la UTA Arad sau cel puțin o amendă usturătoare.

ADVERTISEMENT

Balint crede că UTA putea câștiga în final

Antrenorul echipei UTA Arad, Laszlo Balint, se bucură că elevii săi au reușit să își revină și să obțină un punct după o primă repriză mai puțin reușită, dar crede că echipa sa putea câștiga dacă ar mai fi durat câteva minute în plus confruntarea.

”Un meci cu încărcătură mare. A fost ocazia lui Miculescu, psihologic pentru noi. A venit golul Rapidului, după a venit al doilea gol al lor, când Albu a vrut să centreze, nu să șuteze. Băieții au înțeles bine ce le-am spus și cei care au venit de pe bancă, au fost decisivi pentru rezultatul final.

Rapid nu a mai avut ocazii. E drept că a fost și ocazia lui Albu să facă 3-0 și s-ar fi terminat meciul. Vreau să le mulțumesc fanilor, chiar dacă avem amărăciunea că nu am învins, dar sper că publicul pleacă mulțumit după spectacolul oferit. Cred că dacă mai ținea meciul, am fi câștigat, Rapid deja căzuse mult față de prima repriză”, a spus Balint.

ADVERTISEMENT
Tags: