Fotbal intern

Duelul debutanţilor! Mirel Rădoi ştie secretele selecţionerului Irlandei de Nord. L-a învins categoric în 2019

02.09.2020 | 21:27
Duelul debutantilor Mirel Radoi stie secretele selectionerului Irlandei de Nord La invins categoric in 2019
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi şi Ian Baraclough se vor duela în România – Irlanda de Nord, meci care se va disputa vineri, de la ora 21:45, în prima etapă din Liga Naţiunilor. Ambii selecţioneri sunt la debut, însă s-au întâlnit deja de două ori în 2019. FANATIK îţi prezintă felul prin care Mirel Rădoi este la punct cu strategia adversarului său, dar şi ce s-a întâmplat în cele două meciuri de anul trecut.

Pandemia de coronavirus a schimbat programul echipelor naţionale pentru 2020 şi oferă un război al debutanţilor în prima etapă din Liga Naţiunilor. Mirel Rădoi a fost promovat de la echipa U21 la naţionala mare în noiembrie 2019, iar acelaşi traseu l-a avut şi Ian Baraclough, care a preluat selecţionata Irlandei de Nord în luna iunie a acestui an.

ADVERTISEMENT

În toamna anului trecut, România U21 şi Irlanda de Nord U21 s-au întâlnit de două ori în preliminariile pentru Campionatul European de tineret din 2021. Pe banca celor două selecţionate stăteau Mirel Rădoi şi Ian Baraclough, cei care se vor duela din nou în Liga Naţiunilor.

Mirel Rădoi, neînvins în faţa selecţionerului Irlandei de Nord

Primul meci direct a avut loc pe 14 octombrie 2019, iar Mirel Rădoi l-a învins categoric pe Ian Baraclough. România U21 s-a impus fără drept de apel, scor 3-0, în meciul jucat la Voluntari. Golurile succesului au fost marcate de Tudor Băluţă, Valentin Mihăilă şi Andrei Ciobanu. Victoria în faţa britanicilor a fost umbrită de accidentarea horror a lui Dennis Man.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de la FCSB s-a ciocnit în timpul partidei cu Conor Hazard, portarul Irlandei de Nord, iar Dennis Man a ajuns de urgenţă la spital după meci. Mijlocaşul ofensiv a continuat să joace timp de peste 30 de minute şi a acuzat ameţeli când a ajuns în vestiar. “Am încasat și eu astfel de lovituri și am fost KO. Ştiu prin ce a trecut Man”, spunea Mirel Rădoi.

O lună mai târziu, pe 19 noiembrie 2019, selecţionerul Irlandei de Nord U21 a sperat că se va revanşa în faţa lui Mirel Rădoi. Meciul jucat la Bellymena s-a terminat la egalitate, scor 0-0, însă tineretul României şi-a creat mai multe ocazii de gol.

ADVERTISEMENT

Ce îi pregăteşte Mirel Rădoi lui Ian Baraclough

În perioada petrecută la naţionala U21 a României, Mirel Rădoi a folosit, alternativ, sistemele 4-3-3 şi 4-2-3-1, însă acum vrea să vină cu o schimbare la selecţionata mare. Astfel, tricolorii ar putea să joace în 3-5-2 cu Irlanda de Nord, după ce selecţionerul a susţinut că extremele nu vor avea un rol esenţial în acest meci.

Echipa probabilă a României cu Irlanda de Nord: Tătăruşanu – Nedelcearu, Chiricheș, Toșca – Hanca, Deac, Cicâldău, Stanciu, Bancu – Hagi, Pușcaș.

ADVERTISEMENT

“Pentru prima partidă, ne gândim la un sistem de joc în care extremele sau mijlocașii laterali nu intră în calcul”, a spus Mirel Rădoi.

Ian Baraclough, CV modest ca fotbalist şi antrenor

Ian Baraclough a avut o carieră modestă ca fotbalist, cu prezenţe în ligile inferioare din Anglia. Produs al centrului de juniori de la Leicester City, actualul selecţioner al Irlandei de Nord a evoluat pentru Wigan, Grimsby Town, Lincoln City, Mansfield Town, Notts County, QPR şi Scunthorpe United.

Retras la 38 de ani, în 2008, Baraclough şi-a început cariera de antrenor după doi ani, la Scunthorpe United. Până să ajungă la naţionala de tineret a Irlandei de Nord, pe care a pregătit-o între 2017 şi 2020, antrenorul de 49 de ani a mai stat pe banca echipelor Sligo Rovers şi Motherwell.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,64 este cota pentru ”ambele marchează şi peste 2,5 goluri” la meciul România – Irlanda de Nord. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT