Pariuri sportive

Hamilton e campion mondial! Ce i-a spus Prinţul Harry

UPDATE / Nicole Scherzinger a dat startul la petrecere după victoria iubitului ei. "Am venit aici împreună cu mai multe prietene pentru a-i face o surpriză lui Lewis. Voiam să fiu alături de el...
23.11.2014 | 16:50
Hamilton e campion mondial Ce ia spus Printul Harry

UPDATE / Nicole Scherzinger a dat startul la petrecere după victoria iubitului ei. “Am venit aici împreună cu mai multe prietene pentru a-i face o surpriză lui Lewis. Voiam să fiu alături de el indiferent de rezultat. Ne aşteaptă o mare petrecere. Fetele woo-hoo sînt aici”

UPDATE / Premierul David Cameron i-a transmis un mesaj pe Twitter campionului britanic. “Felicitări pentru titlul obţinut! Este o zi istorică pentru motorsportul din Marea Britanie” 

UPDATE /  Prinţul Harry i-a transmis un mesaj lui Hamilton un mesaj prin comunicarea radio direct din boxele echipei Mercedes, imediat după victoria de la Abu Dhabi: “Bine jucat, prietene! Eşti o legendă absolută!” 

UPDATE / Presa internaţională este la picioarele lui Lewis Hamilton după victoria obţinută astăzi la Abu Dhabi, care i-a asigurat un nou titlu mondial, după cel din 2008.

Daily Mail: Victorie… consfinţită cu un sărut! Nicole Scherzinger s-a mişcat repede pentru a ajunge să-şi sărute iubitul imediat după victoria de la Abu Dhabi. Hamilton a cîştigat cursa, în timp ce colegul său, Nico Rosberg, s-a chinuit cu probleme mecanice şi a terminat doar pe 14″

Gazzetta dello Sport: “Dublu triumf pentru Hamilton! A cîştigat şi cursa, şi titlul mondial – Duel fără istoric la ultima cursă a sezonului. Hamilton e campion!”

Capture8

Marca: “Hamilton preia puterea! – Britanicul nu i-a lăsat nici o opţiune lui Rosberg şi a cîştigat cursa de titlu de o manieră categorică”

Lewis Hamilton şi-a făcut primele poze cu trofeul pe care le-a cîştigat astăzi!

Capture7

FINAL de sezon în Formula 1. Următoarea stagiune se anunţă extrem de interesantă. Rămîne de văzut cum vor evolua lucurile în echipa Mercedes GP după ce au dominat acest sezon. Sebastian Vettel face pasul la Ferrari, în timp ce Fernando Alonso se întoarce la McLaren. Pînă în 2015 cel puţin, Hamilton e rege. 

UPDATE / Hamilton declară după cursă: “Nu pot să explic cît de mult înseamnă acest titlu pentru mine, dar e cu siguranţă înseamnă mai mult decît primul! A fost un start bun de cursă, poate cel mai bun din cariera mea! Nico a avut un an incredibil. Ne ştim din 1997 şi a fost tot timpul am spus că vom concura împreună. A avut tăria să mă felicite. A venit la mine şi mi-a spus că am condus bine şi la fel i-am spus şi eu”, a declarat Hamilton pe podium. 

h brit

UPDATE / Hamilton e în lacrimi pe podiumul de la Abu Dhabi

rerew

 

UPDATE / Lewis Hamilton îşi felicită rivalul după cursă:

sssdadasdasdasda

UPDATE / Clasamentul general la finalul sezonului:

clasamentul general

UPDATE / Lewis Hamilton a fost felicitat de prietena sa, celebra cîntăreaţă Nicole Scherzinger:

hamilton

UPDATE / Dialog savuros între Hamilton şi prinţul Harry al Marii Britanii:

Prinţul Harry: “Mulţumesc Lewis că ai ridicat din nou steagul Marii Britanii!” 

Hamilton: “WOOOOOOOAH, campion mondial, nu îmi vine să cred!”

Prinţul Harry: “Felicitări Lewis. Eşti o legendă!”

haa

E GATA! Hamilton este noul campion mondial în FORMULA 1. Britanicul a dominat cursa de la un capăt la altul. Nico Rosberg a fost măcinat de probleme tehnice în această cursă şi a încheiat abia pe locul 13. 

Este al doilea titlu mondial pentru Lewis Hamilton, care a cîştigat primul titlu mondial din istoria Mercedes GP şi al doilea pentru britanic, după cel obţinut în 2008 cu McLaren. Clasamentul cursei:

clssssss

Turul 54: INCREDIBIL! Hamilton trece cu un tur de Rosberg. Nu a fost vorba de nici un duel pentru titlu. Britanicul a controlat cursa din primul pînă în ultimul minut

Turul 53: Massa se apropie ameninţător de Hamilton. Doar 3 secunde cu 3 tururi rămase! Rosberg a căzut pînă pe locul 13. Maşina a cedat

msss

Turul 50: Au mai rămas 5 tururi şi singura întrebare e dacă Hamilton va rezista sau nu în frunte. Massa e la 5 secunde în spate şi se apropie ameninţător

Turul 48: Massa se apropie de Hamilton la doar 8,3 secunde şi Hamilton ar trebui să intre la standuri

Turul 45: Hamilton va mai intra o dată la standuri, iar obiectivul pentru Rosberg este locul 5 în acest moment

Turul 44: Hamilton trece pe primul loc, profitînd de faptul că Massa a intrat la boxe. Acum, britanicul are cale liberă spre titlu, mai avînd de parcurs 10 tururi

Turul 41: Rosberg cade pe locul 8 şi neamţul nu mai poate spera la titlu în aceste condiţii:

ros

Turul 40: Massa continuă să conducă după 40 de tururi, însă va trebui să intre la boxe. El e urmat de Hamilton, care e liniştit, Nico Rosberg fiind abia pe locul 7

Turul 35: Rosberg intră la boxe şi cade pînă pe locul 7. S-a cam terminat pentru britanic 

cls

Turul 32: Britanicul îl întrece pe Rosberg încă o dată, iar germanul nu a intrat nici măcar la boxe

Turul 32: Hamilton intră la boxe şi iese chiar în spatele lui Rosberg.

Turul 30: Alonso trece de Button şi e pe locul 10

Turul 27: Problemele germanului se văd pe pistă. Rosberg e depăşit de Massa şi cade pe locul 3. Maşina lui Maldonado ia foc şi arde ca o torţă

m

 

Loading the player…

Turul 26: Probleme pentru Rosberg. El se plînge mecanicilor că pierde putere în motor şi că nu poate frîna

În acest moment, clasamentul general arată în felul următor: 

haaaaaam

Turul 25: Hamilton are 8 secunde avans faţă de Rosberg şi britanicul se apropie cu paşi mari spre titlul mondial!

Turul 22: Cursă liniştită pentru Hamilton pînă acum. Toate merg ca pe roate pentru britanic

Turul 14: Massa a intrat la boxe şi Lewis Hamilton revine la conducerea cursei:

hammmm

Clasamentul după 13 tururi (Massa trebuie să intre la standuri):

cls 10

TURUL 11: Rosberg la boxe! Neamţul iese tot în urma lui Hamilton

TURUL 10: Moment important! Hamilton la boxe! Mecanicii se mişcă repede şi britanicul iese pe 3. Să vedem cînd va intra Rosberg

Situaţie neschimbată în frunte după 9 tururi. “Săgeţiile argintii” sînt în frunte!

Fernando Alonso intră primul la boxe în turul cu numărul 6

Început liniştit de cursă! Hamilton conduce fără nici o problemă

START ca din TUN pentru Hamilton! Britanicul îl depăşeşte la start pe Rosberg şi are debutul de cursă visat. Hamilton are nevoie de locul 2 pentru a cîştiga titlul

formula 11111

A VENIT MOMENTUL STARTULUI! PRESIUNEA E IMENSĂ! PILOŢII INTRĂ ÎN TURUL DE ÎNCĂLZIRE. ACŢIUNEA POATE FI URMĂRITĂ PE FANATIK.RO.

merc

UPDATE 14:37 / Lewis Hamilton a dat mîna cu toţi membrii echipei şi s-a urcat în cockpit de unde speră să iasă în calitate de campion mondial.

UPDATE 14:35 / A mai rămas mai puţin de o jumătate de oră pînă la startul cursei. Cei de la Mercedes au emoţii pentru ambii piloţi şi îi provoacă pe fani să îşi susţină favoritul: 

formula 1

UPDATE 13:45/ Fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism, Max Mosley a lansat un atac la adresa noi conduceri şi critică regulamentul conform căruia punctele din ultima etapă se dublează: 

“Sînt complet împotriva acestei reguli. E o idee depăşită din anii 80 şi care a fost folosită pînă acum în campionatul naţional, dar e artificială şi nu ar trebui să fie folosită niciodată!”, a declarat Mosley pentru BBC. 

Max Mosley

UPDATE 12:50 / Lewis Hamilton a declarat înainte de ultima cursă a sezonului că e relaxat, dar nu a ratat ocazia să îl înţepe pe Rosberg, colegul şi contracandidatul la titlu: “Probabil că Rosberg va apela la orice tertip îi trece prin cap pentru a face lucrurile să meargă în favoarea lui. Eu nu voi vorbi pe circuit”, a declarat Hamilton. 

ham

UPDATE 11:45 / Nico Rosberg e relaxat înainte de cursă şi chiar îşi permite să glumească. Pilotul lui Mercedes a spus că îl va cinsti regeşte pe Bottas, dacă acesta din urmă îl va împiedica pe Hamilton: “Îi plătesc lui Bottas un all inclusive la un mesaj dacă îl va întrece pe Hamilton!”, declară pilotul german. 

Nico-Rosberg-and-Valtteri-Bottas_3231983

UPDATE 09:35 / Piloţii echipei Red Bull, Sebastian Vettel şi Daniel Ricciardo au fost excluşi din calificări după ce, comisarii de cursă au descoperit că aripile de pe monoposturi erau prea flexibile şi încălcau normele aerodinamice impuse de FIA.

Cei doi piloţi au încheiat calificările pe locurile 5, respectiv 6 şi vor porni în cursa de duminică de pe ultima linie a grilei. Oficialii echipei se declară dezamăgiţi, mai ales că ei susţin că şi alte echipe au făcut aşa ceva. 

f1

****************************************

Astăzi vom putea urmări în direct unul dintre cele mai tari dueluri din istoria Formulei 1. Bătălia pentru titlul mondial între Hamilton şi Rosberg aminteşte de ”conflictele istorice” dintre Senna şi Prost, Schumacher şi Hakkinen, sau Hunt ”versus” Lauda. Rosberg va pleca în ultima cursă a sezonului, cea din Abu Dhabi, de pe prima poziţie a grilei de start, urmat de rivalul şi coechipierul său, Hamilton. În aceste condiţii, se anunţă un scenariu dramatic la Abu Dhabi. Dacă pilotul neamţ va cîştiga cursa, iar britanicul va termina pe locul al 3-lea, Rosberg devine campion mondial, la doar un punct diferenţă! Un alt scenariu care i s-ar potrivi de minune lui Rosberg este ca Hamilton să abandoneze, iar el să termine de la locul 5 în sus.

79130930-lewishamiltonandnicorosberg

Transformarea din prieteni în duşmani

Hamilton şi Rosberg se cunosc încă de la 14 ani, cînd concurau  împreună în campionatele premergătoare Formulei 1. Au fost foarte buni prieteni, după cum o arată şi poza de mai jos. Începutul de sezon i-a prins pe cei doi coechipieri de la Mercedes tot în ”colţul prieteniei”. Se înţelegeau foarte bine, nu în sensul că îşi făceau vacanţele împreună, însă îşi împărţeau multe glume în paddock. Se ajutau unul pe altul în ceea ce priveşte ajustarea monoposturilor. Faptul că au mers cap la cap încă din primele curse ale sezonului a răcit atît de tare relaţia dintre cei doi, încît Rosberg nu l-a invitat pe Hamilton la nunta sa, organizată la Monaco în luna iulie. Duşmani au devenit în adevăratul sens al cuvîntului după cursa din Belgia. Rosberg l-a acroşat pe Hamilton într-unul din virajele de la Spa Francorchamps, ceea ce a dus la abandonul britanicului. Cei doi s-au certat foarte tare după cursă şi nu şi-au mai vorbit o perioadă…

79140165-146c53db-0980-49ea-8038-7d7fd50ed880

Cînd erau adolescenţi se băteau şi mîncau îngheţată împreună

Mirajul unui asemenea titlu mondial poate să facă uitată şi una din cele mai lungi prietenii din Formula 1. Hamilton şi Rosberg au concurat de cînd se ştiu în cursele de karting. Uneori erau colegi de cameră şi făceau probleme pe unde mergeau. Managerul celor doi piloţi din vremea în care aceştia erau doar doi adolescenţi uniţi de viteză povesteşte că aceştia se băteau, se certau şi îşi petreceau foarte mult timp împreună.  ”Cîteodată se certau, dar erau buni prieteni. Stăteau deseori în aceeaşi cameră, iar eu eram chemat în holul hotelului pentru a-mi fi atrasă atenţia asupra comportamentului lor. Uneori, se băteau, uneori spărgeau ceva, cîteodată făceau doar un zgomot mare. Niciodată nu dormea. Adorau îngheţata!”, îşi aminteşte Dino Chiesa.

Cursa de la Abu Dhabi se va desfăşura AZI, de la ora 15:00 şi va fi transmisă în format LIVETEXT de WWW.FANATIK.RO.

6972770-afp-mediafax-foto-john-thys

22.000.000 de milioane de euro este salariul anual al lui Hamilton la Mercedes.  Colegul său, Nico Rosberg, cîştigă cu 10.000.000 mai puţin!

3,75 este cota pentru ca Nico Rosberg să cîştige titlul mondial. Hamilton are cotă 1,28.

1,75 este cota pentru ca Rosberg să cîştige cursa de la Abu Dhabi. Rivalul său – 2,20.

Cum poate deveni Rosberg campion mondial. La Abu Dhabi, punctele se dublează, astfel că primul loc ia 50 de puncte, locul doi 36 puncte…

* Locul 1 pentru Rosberg locul 3 sau mai jos pentru Hamilton
* Locul 2 pentru Rosberg, locul 6 sau mai jos pentru Hamilton
* Locul 3 pentru Rosberg, locul 7 sau mai jos pentru Hamilton
* Locul 4 pentru Rosberg, locul 9 sau mai jos pentru Hamilton
* Locul 5 pentru Rosberg, locul 10 sau mai jos pentru Hamilton

Cum şi-au împărţit punctele Rosberg şi Hamilton în acest sezon:

1. Australia – Rosberg 25p; Hamilton 0p (abandon)
2. Malaezia – Hamilton 25p: Rosberg 18p
3. Bahrain – Hamilton 25p; Rosberg 18p
4. China – Hamiton 25p; Rosberg 18p
5. Spania – Hamilton 25p; Rosberg 18p
6. Monaco – Rosberg 25; Hamilton 18p
7. Canada – Rosberg 18p; Hamilton 0p (abandon)
8. Austria – Rosberg 25p; Hamilton 18p
9. Marea Britanie – Hamilton 25p; Rosberg 0p (abandon)
10. Germania – Rosberg 25p; Hamilton 15p
11. Ungaria – Hamilton 15p; Rosberg 12p
12. Belgia – Rosberg 18; Hamilton 0p
13. Italia – Hamilton 25p; Rosberg 18p
14. Singapore – Hamilton 25p; Rosberg 0 (abandon)
15. Japonia – Hamilton 25p; Rosberg 18p
16. Rusia – Hamilton 25p; Rosberg 18p
17. Statele Unite – Hamilton 25p; Rosberg 18p
18. Brazilia – Rosberg 25p; Hamilton 18p
19: Abu Dhabi – ???

Totalul punctelor înainte de ultima etapă: Hamilton 334p; Rosberg 317p

Cele mai strînse diferenţe din istorie:

2012 – Vettel 281p; Alonso 278p
2010 – Vettel 256p: Alonso 252p
2008 – Hamilton 98p; Massa 97p
2007 – Raikkonen 110p; Hamilton 109; Alonso 109p
2003 – Schumacher 93p; Raikkonen 91p
1994 – Schumacher 92p; Hill 91
1988 – Senna 90p; Prost 87
1986 – Prost 72p; Mansell 70p
1984 – Lauda 72p; 71.5p * S-au acordat jumătate de puncte la cursa de la Monaco, întrucît mai puţin de 75 % din tururi au fost completate pînă cînd organizatorii au întrerupt cursa din cauza condiţiilor meteo.
1981 – Piquet 50p; Reutemann 49
1976 – Hunt 69p; Lauda 68p * A fost anul în care Niki Lauda a suferit teribilul accident care l-a desfigurat. Austriacul a revenit şi a concurat în chinuri pînă în ultima etapă, cînd s-a retras de pe circuit, întrucît ploua torenţial şi s-a temut pentru viaţa sa. În schimb, James Hunt a rămas pe circuit, a rulat ca un nebun şi a luat titlul!

Nicole Scherzinger (iubita lui Hamilton) şi Vivian (soţia lui Rosberg):

hamiltonnnrosss

Tags: