Stiri sportive

Messi vs Ronaldo: înjurături şi eşec! Datori la Mondial

Prima etapă a a fazei grupelor se apropie de final şi vedetele aşteptate să performeze pe cea mai mare scenă a lumii fotbalului au avut primele evoluţii.  ...
16.06.2014 | 23:55
Messi vs Ronaldo injuraturi si esec Datori la Mondial

Prima etapă a a fazei grupelor se apropie de final şi vedetele aşteptate să performeze pe cea mai mare scenă a lumii fotbalului au avut primele evoluţii.  

Prima rotaţie a meciurilor de la campionatul mondial au fost definiţia spectacolului pur. Nici un meci din primele 12 meciuri nu s-a încheiat la egalitate şi singurul meci care a dat mai puţin de 3 goluri a fost Mexic – Camerun 1-0. “Responsabili” de această ispravă sînt şi jucătorii importanţi care au reuşit să îşi pună deja amprenta la acest turneu final.  Robben, van Persie, Neymar, Benzema sau Balotelli sînt numele grele care şi-au trecut numele pe lista marcatorilor în primul meci şi au înclinat balanţa pentru naţionala lor.

 Duelul între staruri cel mai aşteptat este între Cristiano Ronaldo şi Leo Messi. Evoluţiile celor doi au fost antitetice. Atacantul argentinian a intrat primul în scenă în duelul cu Bosnia de pe Maracana. Echipa celestă nu a impresionat în meciul de debut şi nici starul ei pînă la un moment dat.

Messi, un moment de geniu 

Leo Messi a alergat cel mai puţin din cei 22 de jucători de cîmp, exceptînd, evident, portarii. Atacantul Barcelonei nu s-a evidenţiat în prima parte nici prin acţiuni periculoase, majoritatea incursiunilor fiind blocate de jucătorii bosniaci. În repriza secundă, lucrurile păreau să evolueze pe aceeaşi linie, suporterii din tribune au ajuns chiar să îl fluiere pe atacant, după o lovitură liberă trimisă aiurea.

La două minute după acel moment a apărut sclipirea de geniu care a schimbat impresia generală despre Messi şi i-a făcut pe toţi să treacă cu vederea nereuşitele de pînă atunci. Messi a avut o incursiune rapidă şi după un un-doi cu Higuain a trimis un şut la rădăcina barei la care portarul bosniac, Asmir Begovic nu a avut nicio şansă. A fost execuţia care a rezolvat meciul, chiar dacă bosniacii au reuşit ulterior să marcheze pentru 2-1.

A fost singura sclipire a lui Messi, care s-a descătuşat, mai ales că e primul gol al argentinianului la Campionatul Mondial din 2006 încoace, cînd a reuşit să înscrie în faţa naţionalei din Serbia şi Muntenegru, scor 6-0.

Ronaldo, omul invizibil

Portugalia a încasat o corecţie de la Germania, scor 4-0. Căpitanul lusitanilor, Cristiano Ronaldo a avut o prestaţie. Totuşi, Ronaldo a avut două acţiuni, una în debutul meciului cînd a avut şansa să deschidă scorul şi una în prelungiri din lovitură liberă. De fiecare dată s-a lovit de Manuel Neuer care a făcut un meci mare.

Staruri cu probleme

Atît Cristiano Ronaldo, cît şi Leo Messi nu sînt la cel mai înalt nivel din punct de vedere fizic. Ambii jucători au avut probleme fizice înainte de startul competiţiei. Cristiano Ronaldo a fost chinuit de accidentarea la genunchi pînă în ultimele zile înaintea meciului cu Germania şi chiar a ieşit de la antrenament cu probleme fizice.

Cristiano_Ronaldo_2940510b

De cealaltă parte, Leo Messi a avut din nou probleme de sănătate săptămîna trecută cînd a fost din nou surprins vomitînd. Argentinianul a avut în ultimele luni frecvent această problemă, chiar şi la Bucureşti în amicalul cu România, Messi a vomitat pe teren.

messi

Diferenţă de o sclipire

Între Cristiano Ronaldo şi Leo Messi diferenţa de evoluţie a fost de o sclipire, de un moment de geniu în favoarea de argentinianului, dar e doar primul meci. Pentru portughezi urmează două meciuri vitale cu Ghana şi Statele Unite în care Ronaldo trebuie să îşi conducă echipa spre victorie. Argentina priveşte mai relaxată grupa după ce s-a instalat la conducere şi are două meciuri abordabile cu Nigeria şi Iran, prilej pentru Messi să intre în formă maximă înainte de fazele eliminatorii.