Fotbal intern

Dugandzic și Mățan, țintele Universității Craiova în finalul perioadei de mercato

03.10.2020 | 16:38
Dugandzic si Matan tintele Universitatii Craiova in finalul perioadei de mercato
ADVERTISEMENT

Perioada de transferuri se încheie luni noapte, iar Universitatea Craiova a urgentat căutările pentru noi jucători. Din păcate, până în acest moment, oltenii au fost în „stand by” din cauza problemelor de sănătate prin care a trecut finanțatorul Mihai Rotaru.

Acesta se simte mai bine și încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru echipă. Bergodi a anunțat că are nevoie de un atacant, dat fiind faptul că Elvir Koljic s-a accidentat grav și va lipsi destul de mult de pe teren.

ADVERTISEMENT

Dugandzic și Mățan sunt țintele Universității Craiova în finalul perioadei de mercato. Transferul lui Mihăilă la Parma ar putea aduce mulți bani în conturile clubului, iar Mihai Rotaru este decis să investească pentru ca Știința să fie o echipă care se bate cu șanse reale la campionat.

 Dugandzic și Mățan, țintele Universității Craiova în finalul perioadei de mercato. Croatul are cifre foarte bune la FC Botoșani

Accidentarea lui Elvir Koljic a dat peste cap planurile oltenilor. Atacantul părea că este cel mai în formă jucător din Liga 1, având deja șase goluri în cinci meciuri jucate, iar Dinamo Kiev era interesată de planurile sale. Acum, Craiova trebuie să se concentreze pentru a-i găsi un înlocuitor.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Alexandru Tudorie, conducerea clubului mai caută un vârf de careu, astfel că Marko Dugandzic, de la FC Botoșani, ar fi soluția ideală, însă suma de transfer nu este deloc mică. Valeriu Iftime cere în jur de două milioane de euro pe jucător, sumă considerată exagerată. De când este la FC Botoșani, Marko Dugandzic, 26 de ani,  a avut evoluții foarte bune. În 19 meciuri jucate pentru formația lui Marius Croitoru, croatul a înscris de 11 ori. A mai evoluat la formații precum NK Osijek, Matera Calcio și Ternana.

  • 2 goluri în 4 meciuri are Dugandzic pentru FC Botoșani în actualul sezon
  • 600.000 de euro este cota croatului, conform site-urilor de specialitate
ADVERTISEMENT
Mățan, pe lista celor de la FCSB și U Craiova
Alexandru Mățan a mai fost dorit în Bănie, însă acum este foarte aproape de a semna cu Știința. Sursa foto: sportclasic.ro

Alexandru Mățan este și el aproape de a semna cu oltenii. Acesta a mai fost dorit în Bănie, însă acum jucătorul Viitorului chiar ar putea ajunge la echipa antrenată de Cristiano Bergodi. În sezonul trecut, Mățan a fost împrumutat la FC Voluntari, iar perioada petrecută la ilfoveni pare că i-a prins bine. A devenit titular în echipa lui Ruben de la Barerra, iar evoluțiile sale au fost din ce în ce mai bune. A reușit o pasă de gol în cele patru meciuri jucate în acest sezon. Poate juca pe postul lui Valentin Mihăilă, extremă stângă, sau chiar mijlocaș ofensiv. În acest moment, cota lui Alex Mățan este 550.000 de euro.

De remarcat că Bergodi a mai lucrat cu acest fotbalist când o antrena pe FC Voluntari. Mihai Rotaru a mai făcut afaceri cu Gheorghe Hagi, iar cel mai bun exemplu este aducerea lui Alexandru Cicâldău. Transferul a costat un milion de euro, însă „decarul” Științei poate fi vândut pe mult mai mulți bani.

ADVERTISEMENT
  • 47 de meciuri, 4 goluri și 7 pase decisive are Mățan în tricoul Viitorului Constanța
  • 26 de partide a strâns mijlocașul pentru FC Voluntari

Valentin Mihăilă este ca și transferat în Italia! Parma plătește mulți bani pe extrema oltenilor

FANATIK a aflat că tratativele pentru Mihăilă durează de aproximativ o săptămâna, iar tranzacția cu Parma este aproape încheiată. În jur de 8 milioane de euro va încasa Mihai Rotaru pentru „perla” sa, ceea ce înseamnă că „Țintă” îl va depăși pe Alexandru Mitriță în privința sumei de transfer și va deveni cel mai scump jucător vândut vreodată de Universitatea Craiova. „Americanul” Mitriță a fost vândut pentru 7,7 milioane de euro. Fusese achiziționat cu 730.000 de euro de la Pescara, Serie B.

„Am vorbit cu Valentin Mihăilă. Îi doresc multă baftă, oriunde va juca,” a fost reacția lui Cristi Bărbuț, după jocul cu Politehnica Iași.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – Universitatea Craiova : 2.02 este cota pentru “peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT