Sport

Dulce răzbunare! Vergil Andronache si-a luat revanșa în fața lui Gigi Becali pentru umilințele îndurate la FCSB

Vergil Andronache, fost antrenor la FCSB, a dat tonul petrecerii clujene în vestiar la Botoșani, răzbunându-se parcă pentru modul cum a fost tratat de Gigi Becali la FCSB.
21.05.2021 | 08:59
Dulce razbunare Vergil Andronache sia luat revansa in fata lui Gigi Becali pentru umilintele indurate la FCSB
Vergil Andronache, alături de jucători și staff, după remiza cu Vitoria Guimaraes, scor 0-0, la Giurgiu. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a câștigat al șaptelea titlu de campioană, după 1-0 la Botoșani. Petrecerea a început pe teren și a continuat la vestiare. Cu bere, cântece și… plonjoane spectaculoase.

Vergil Andronache, secundul lui Edi Iordănescu, a plonjat pe burtă în vestiar, pe hainele aruncate pe jos. În uralele tuturor jucătorilor. Iar apoi a dat tonul cântecelor la marele party al ardelenilor. Are toate motivele să fie fericit, mai ales după decizia luată de patronul Neluțu Varga în privința lui Edi Iordănescu, anuțată în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Vergil Andronache a antrenat la FCSB. A fost șapte meciuri secundul lui Bogdan Andone, apoi principal în alte patru

Pentru Vergil Andronache, titlul obținut în fața celor de la FCSB are o valoare specială. A fost o scurtă perioadă antrenorul formației din Berceni. Dar, ca mai toți antrenorii care au trecut prin mâna lui Gigi Becali, nu a avut parte de cel mai frumos tratament.

La începutul sezonului 2019-2020, Vergil Andronache accepta propunerea de a fi secundul lui Bogdan Andone la FCSB. O mutare destul de surprinzătoare la vremea respectivă. Pentru a merge la echipa lui Becali, Andronache a renunțat la funcția de antrenor principal la CFR Cluj II.

ADVERTISEMENT

Avea să se dovedească o alegere greșită. Bogdan Andone și Vergil Andronache au fost supuși imediat unor presiuni uriașe din partea lui Becali. Cei doi antrenori ar fi vrut libertate la alcătuirea echipei, lucru de neacceptat pentru patronul FCSB.

Vergil Andronache a calificat-o pe FCSB în faza play-off din preliminariile Europa League, după dubla cu Mlada Boleslav

Andone și-a anunțat demisia după doar șapte meciuri. Imediat după înfrângerea cu Alashkert, 2-3, chiar dacă rezultatul asigura calificarea în turul 3 preliminar din Europa League.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii august, Vergil Andronache a rămas ca interimar, cu o dublă complicată în față, împotriva celor de la Mlada Boleslav. Hop trecut cu succes, după victoria din Cehia. Toate semnalele erau că Andronache va fi lăsat ca antrenor principal pentru o perioadă mai lungă.

A urmat turul cu Vitoria Guimaraes, iar egalul fără goluri de pe propriul teren oferea perspective bune pentru accederea în grupe. Doar că Becali nu a fost mulțumit de viteza de reacție a lui Andronache la pretențiile sale.

ADVERTISEMENT

Becali nu l-a mai vrut pe Vergil Andronache și l-a ales pe Bogdan Argeș Vintilă, pe care l-a considerat un antrenor mai “cuminte”

Patronul FCSB a ales să îl aducă pe Bogdan Argeș Vintilă, în special datorită trecutului bisericesc. Iar Vintilă s-a dovedit un antrenor mult mai… “cuminte”, așa cum chiar Becali îl cataloga.

Vergil Andronache a ales să plece de la FCSB, și cu siguranță a regretat că decizia de a renunța la jobul de la CFR Cluj. Varianta de a fi secundul lui Vintilă, cel care nu antrenase decât la nivel de copii, i s-a părut incacceptabilă lui Andronache. Care a avut ceva timp probleme pentru găsirea unui nou job.

În decembrie 2020, Vergil Andronache a revenit la CFR Cluj, după ce a acceptat să fie secundul lui Edward Iordănescu. Iar perspectiva unei revanșe în fața lui Becali a contat cu siguranță foarte mult. Revanșă care a venit după victoria de la Botoșani, care a adus titlul pentru CFR Cluj, de aici și reacția euforică din vestiar.


  • (P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,00 este cota pentru “FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT