Life

Dulceață de cireșe, fără conservanți. Rețetă simplă, ai nevoie de doar trei ingrediente

Rețetă pentru dulceață de cireșe fără conservanți. Se face foarte simplu și este delicioasă, orice gospodină poate să o pună în practică fără prea multe bătăi de cap.
20.06.2022 | 12:03
Dulceata de cirese fara conservanti Reteta simpla ai nevoie de doar trei ingrediente
Rețeta pentru o dulceață de cireșe delicioasă. Foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Rețeta este foarte ușor de realizat și e nevoie de doar câteva ingrediente. La final, vei obține o dulceață delicioasă și sănătoasă, pentru că nu are niciun fel de conservanți.

Rețetă dulceață de cireșe, fără conservanți. Ce trebuie să faci pentru a ieși delicioasă

Dulceața de cireșe poate fi un desert rapid, fie servită ca atare, sau folosită în compoziția diferitor prăjituri. În comerț, este greu să găsești una care să fie și gustoasă, dar și sănătoasă. Este mai simplu să fie preparată în casă, mai ales cu această rețetă de dulceață de cireșe care nu are deloc conservanți.

ADVERTISEMENT

Pentru preparare este nevoie doar de câteva ingrediente și anume, două kilograme de cireșe, 1,5 kilograme de zahăr și sucul de la două lămâi, scrie româniatv.ro. 

Modul de prepare dulceață de cireșe, fără conservanți. Pașii care trebuie urmați

Înainte de toate, cireșele se spală și apoi le sunt scoși sâmburii. Apoi, fructele se pun într-o oală. Zahărul se adăugă peste și sunt lăsate așa peste noapte.

ADVERTISEMENT

Următoarea zi, se amestecă bine cu zeama de lămâie și se pune totul a fiert. Atenție la acest pas. Focul să fie potrivit și să amesteci din când în când, altfel, compoziția se va lipi de fundul vasului.

Totodată, este esențial să aduni constant spuma formată pe deasupra. Astfel, se elimină toxinele pe care zahărul le produce.

ADVERTISEMENT

Când crezi că dulceața este gata, verifică printr-o metodă simplă. Pune o cantitate mică pe o farfurie care a stat în congelator.

Dacă este închegată, oprește focul și pune dulceața în borcane curate și uscate. La final, răstoarnă-le cu susul în jos pentru a crea un vid.

ADVERTISEMENT

Atunci când s-a răcit, depozitează recipientele într-un loc rece. Dulceața de cireșe aromată este numai bună atunci când simți nevoia de un desert rapid. Pentru că nu are conservanți, poate fi servită de oricine, de la copii și până la adulți.

ADVERTISEMENT