Rețeta este foarte ușor de realizat și e nevoie de doar câteva ingrediente. La final, vei obține o dulceață delicioasă și sănătoasă, pentru că nu are niciun fel de conservanți.
Dulceața de cireșe poate fi un desert rapid, fie servită ca atare, sau folosită în compoziția diferitor prăjituri. În comerț, este greu să găsești una care să fie și gustoasă, dar și sănătoasă. Este mai simplu să fie preparată în casă, mai ales cu această rețetă de dulceață de cireșe care nu are deloc conservanți.
Pentru preparare este nevoie doar de câteva ingrediente și anume, două kilograme de cireșe, 1,5 kilograme de zahăr și sucul de la două lămâi, scrie româniatv.ro.
Înainte de toate, cireșele se spală și apoi le sunt scoși sâmburii. Apoi, fructele se pun într-o oală. Zahărul se adăugă peste și sunt lăsate așa peste noapte.
Următoarea zi, se amestecă bine cu zeama de lămâie și se pune totul a fiert. Atenție la acest pas. Focul să fie potrivit și să amesteci din când în când, altfel, compoziția se va lipi de fundul vasului.
Totodată, este esențial să aduni constant spuma formată pe deasupra. Astfel, se elimină toxinele pe care zahărul le produce.
Când crezi că dulceața este gata, verifică printr-o metodă simplă. Pune o cantitate mică pe o farfurie care a stat în congelator.
Dacă este închegată, oprește focul și pune dulceața în borcane curate și uscate. La final, răstoarnă-le cu susul în jos pentru a crea un vid.
Atunci când s-a răcit, depozitează recipientele într-un loc rece. Dulceața de cireșe aromată este numai bună atunci când simți nevoia de un desert rapid. Pentru că nu are conservanți, poate fi servită de oricine, de la copii și până la adulți.