Life

Dulceață de miez de pepene verde. Rețeta simplă pe care o poți face acasă

Dulceață de miez de pepene verde, gustoasă și naturală. Rețeta este una simplă și o poți face acasă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru această rețetă.
08.07.2022 | 22:45
Dulceata de miez de pepene verde Reteta simpla pe care o poti face acasa
Rețeta de dulceață de miez de pepene verde. Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fnatik
ADVERTISEMENT

Rețeta de dulceață de miez de pepene verde este delicioasă și o poți prepara rapid acasă. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, dar este important să respecți pașii pentru ca rezultatul să fie cel dorit.

Rețeta de dulceață de miez de pepene verde

Pepenele verde este fructul preferat al verii, dar poți face și dulceață din el. O poți prepara fără conservanți, iar rețeta este una foarte simplă, pe care orice gospodină o poate face.

ADVERTISEMENT

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru dulceața de miez de pepene verde.

Ingrediente

  • 1 kg miez de pepene verde
  • 750 g zahăr tos
  • 100 ml apă
  • zeama de la o lămâie
  • ½ păstaie de vanilie (sau 2 plicuri zahar vanilat)

Dulceață de miez de pepene verde. Cum se prepară

Se taie pepenele verde în cubulețe, se îndepărtează coaja groasă verde și partea albă de lângă margine.

ADVERTISEMENT

Se face un sirop din apă, zahăr și zeama stoarsă de la o lămâie. Acesta se lasă să fiarbă timp de 5 minute împreună cu vanilia.

Se adaugă apoi cubulețele de miez pepene verde și se lasă să dea în clocot timp de 3 minute. Se ia spuma de la suprafață.

ADVERTISEMENT

Este important de menționat că e nevoie de cratițe foarte largi, de minimum 30 cm diametru pentru a accelera vaporizarea apei și pentru a scurta timpii de fierbere, notează savoriurbane.ro. Se pot folosi și tigăi adânci.

Se ia cratița de pe foc și se acoperă cu un ștergar umed, apoi totul se lasă la răcit. Astfel, fructele vor absorbi prin osmoză siropul din jurul lor, devin grele și se lasă la fund.

ADVERTISEMENT

După câteva ore sau chiar a doua zi, fructele se scot cu ajutorul unei palete și se scurg bine de sirop.

Siropul se lasă din nou la fiert până când se mai îngroașă. Atunci când capătă consistența mierii, se adaugă din nou fructele în sirop și se mai lasă să fiarbă pentru încă 2 – 3 minute, din momentul în care dulceața ajunge din nou la fierbere.

Cratița se ia de pe foc și se acoperă cu o cârpă umedă de bucătărie. După ce se răcește complet, dulceața poate fi pusă în borcane.

ADVERTISEMENT