Sport

Duminica „roșie” în Serie A. Patru antrenori de top au fost eliminați în aceeași zi

Situație inedită în etapa a 9-a din Serie A. Jose Mourinho, Luciano Spalletti, Gian Piero Gasperini și Simone Inzaghi au văzut toți cartonașul roșu.
25.10.2021 | 09:02
Duminica rosie in Serie A Patru antrenori de top au fost eliminati in aceeasi zi
ADVERTISEMENT

Lupta aprigă de la vârful clasamentului din campionatul italian își spune cuvântul. Duminică, 24 octombrie, au jucat cinci din primele șase clasate, iar nervii au fost întinși la maximum.

Patru dintre antrenorii de top din Serie A au terminat partidele văzând cartonașul roșu din partea arbitrilor și, mai mult ca sigur, vor ispăși etape de suspendare.

ADVERTISEMENT

Pe Olimpico a fost programat derby-ul dintre AS Roma și Napoli, la Milano, campioana Inter a primit vizita lui Juventus, în timp ce Atalanta a jucat acasă, cu Udinese. Toate trei partidele s-au terminat cu rezultate de egalitate.

Patru eliminări în trei meciuri de Serie A. Mourinho, Spalletti, Gasperini și Inzaghi au primit cartonaș roșu

Primul tehnician care a cedat nervos a fost Gian Piero Gasperini. Atalanta a făcut 1-1 la cu Udinese, dar nu înainte de a își pierde antrenorul. Gasperini a fost eliminat în minutul 91, pentru cumul de cartonașe galbene, pe al doilea primindu-l pentru că a depășit spațiul tehnic.

ADVERTISEMENT

„Nu am spus nimic pentru a fi eliminat. Este o mare problemă! Acești domni(n.r. – arbitri) sunt problema”, a declarat Gian Piero Gasperini, după Atalanta – Udinese 1-1. Ca urmare acestui rezultat, „Zeița” rămâne pe locul 5, cu 15 puncte, la fel ca următoarele două clasate, Juventus și Fiorentina.

Roma, ocupanta celei de-a patra poziții, cu 16 puncte, a primit pe Olimpico vizita liderului Napoli (25 de puncte). În derby-ul de pe Olimpico au fost eliminați ambii antrenori, Jose Mourinho și Luciano Spalletti.

ADVERTISEMENT

Primul care a fost trimis în tribune a fost lusitanul, Spaletti văzând cartonașul roșu imediat după fluierul final al arbitrului. Mourinho a fost eliminat după ce a primit două cartonașe galbene, în timp ce antrenorul lui Napoli l-a aplaudat după meci pe Davide Massa, gest considerat nepotrivit de către central.

„După ce s-a terminat meciul, am mers să îl felicit pe domnul Massa. I-am spus doar că a arbitrat bine, iar el m-a dat afară. Nu îmi vine să cred. Îmi pare rău că m-am dus la el”, a declarat Luciano Spalletti.

ADVERTISEMENT

Ultimul, dar nu cel din urmă, a fost Simone Inzaghi. Antrenorul de 45 de ani al lui Inter a cedat nervos în Derby d’Italia, încheiat nedecis.. Inzaghi a fost eliminat după ce și-a ieșit din minți în finalul de meci, atunci când, la scorul de 1-0 pentru campioni, Juventus a primit penalty în urmă intervenției sistemului VAR.

Arbitrajul video a arătat că Dumfries l-a faultat în careu pe Alex Sandro și astfel, Dybala a putut să transforme de la punctul cu var și să stabilească scorul final, Inter – Juventus 1-1. Decizia l-a nemulțumit total pe Simone Inzaghi, care a protestat vehment, aruncând chiar și o veste în teren, ceea ce a întărit și mai tare decizia lui Maurizio Mariano de a îl elimina pe antrenorul „nerazzurrilor”.

„Era unicul mod prin care puteam primi gol. Ne pare rău pentru că am condus meciul de la început și până la sfârșit. Sunt două puncte pierdute și asta nu ne place. Arbitrul a fost la doi metri, a văzut că totul este în ordine și apoi este chemat să revadă faza. Ne pare rău pentru fanii noștri, care ne-au susținut tot meciul”, a declarat, la final, Simone Inzaghi, conform tuttomercatoweb.com.

ADVERTISEMENT