Fotbal intern

Dumitru Cardoso a semnat cu Suwon Samsung Bluewings! Fanatik a anunțat transferul încă din 21 decembrie. Update exclusiv

20.01.2021 | 17:24
Dumitru Cardoso a semnat cu Suwon Samsung Bluewings Fanatik a anuntat transferul inca din 21 decembrie Update exclusiv
Nicolao Manuel Dumitru Cardoso, Olimpiu Vasile Morutan si Ionut Daniel Vina in meciul de fotbal dintre Gaz Metan Medias si FCSB, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Municipal din Medias, luni 23 noiembrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Dumitru Cardoso, 29 de ani, atacantul golgeter al celor de la Gaz Metan Mediaș, a primit o ofertă de transfer de ultimă oră din Coreea de Sud. Deși conducerea și antrenorul Jorge Costa i-au promis că va fi lăsat să plece în pauza de iarnă, aceștia s-au răzgândit și l-au blocat pe fotbalistul cu origini românești.

UPDATE, 20 ianuarie, ora 17:25 / Gaz Metan Mediaș a confirmat FANATIK și a anunțat transferul lui Dumitru Cardoso în Coreea de Sud. Fotbalistul a oferit ultimele declarații înainte să se alăture noilor săi colegi de la Suwon Samsung Bluewings.

ADVERTISEMENT

„Clubul Gaz Metan Mediaș a ajuns la o înțelegere cu echipa Suwon Samsung Bluewings din Coreea de Sud pentru transferul jucătorului. În următoarele zile vor fi perfectate toate detaliile transferului

Pe această cale vrem să îți mulțumim pentru munca depusă la Mediaș și să îți urăm succes pe mai departe în cariera ta!”, este comunicatul apărut pe site-ul oficial al medieșenilor.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 20 ianuarie, ora 17:00 / Dumitru Cardoso va fi noul fotbalist al lui Suwon Samsung Bluewings, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate încă de pe 21 decembrie 2020. Atacantul în vârstă de 29 de ani va merge vineri, 22 ianuarie, în Coreea de Sud pentru a se alătura noii sale echipe. Cardoso se desparte de Gaz Metan după ce, în acest sezon, a evoluat în 12 partide și a marcat șapte goluri.


UPDATE, 12 ianuarie, ora 22:18 / Vasile Miriuţă a anunţat că Dumitru Cardoso a semnat cu o echipă din Coreea de Sud, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate încă de pe 21 decembrie.

ADVERTISEMENT

“M-a sunat cineva din Ungaria, s-a interesat de el. Le-am spus că, din informaţiile mele, a semnat de vreo săptămână prin Coreea de Sud. Le-am spus că e un jucător foarte bun, dar că s-a transferat deja în Coreea de Sud”, a spus Vasile Miriuţă la Look Sport.


ŞTIRE INIŢIALA – 21 decembrie

FANATIK a aflat care sunt culisele scoaterii din lot a lui Dumitru Cardoso pentru partida din ultima etapă, 1-0 pe teren propriu cu Viitorul. Deși s-au invocat motive medicale pentru absența unuia dintre căpitani, atacantul dorit la un moment dat de FCSB s-a certat și cu antrenorul Jorge Costa, și cu președintele Vali Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Dumitru Cardoso avea promisiunea șefilor de a pleca acum pentru 100.000 de euro. Are pe masă o ofertă de transfer din Coreea de Sud!

Dumitru Cardoso este unul dintre principalele motoare ale Mediașului în actuala ediție de campionat. A marcat de 7 ori în 12 prezențe pentru Gaz, dar a surprins absența sa din lot la ultimul meci, cel de acasă cu Viitorul.

S-a speculat pe faptul că antrenorul ar fi fost deranjat de declarațiile recente ale lui Cardoso, care și-a exprimat dorința de a pleca de la Mediaș în pauza de iarnă.

Am jucat la un nivel înalt, acum sunt aici, la Mediaș, e clar că e diferit. E normal, când joci pentru obiective mai importante, ai un stimul diferit. Clubul știe ce doresc eu, dar sunt profesionist, voi da 100% până la sfârșit. Când se va deschide perioada de mercato, vom vedea ce e mai bine pentru mine și pentru club”, a spus atacantul după eșecul Gazului pe terenul Astrei Giurgiu.

FANATIK a aflat că scandalul a plecat de la faptul că Dumitru Cardoso avea promisiunea președintelui Vali Iordănescu și antrenorului Jorge Costa de a fi lăsat să plece în ianuarie pentru suma de 100.000 de euro. Iar oferta cu acești bani pentru Cardoso chiar a venit. Din Coreea de Sud! De aici a început circul!

Discuție dură cu antrenorul Jorge Costa, care apoi l-a scos din lot și s-a răzbunat pe toți căpitanii

Din informațiile noastre, Cardoso a fost să discute cu șefii săi despre promisiunea care i se făcuse, privind plecarea de la Mediaș, în contextul ofertei din Coreea de Sud venită pe adresa sa.

Dar, surpriză! Nu a mai fost nimic valabil din ce discutaseră anterior. Cardoso a avut o discuție bărbătească și cu Valentin Iordănescu, dar și cu portughezul Jorge Costa. Ultimul a fost cel mai supărat, spunându-i că nu poate pleca nicăieri, că e nevoie de fiecare jucător, că el nu știe de nicio promisiune făcută italo-românului.

Acesta a fost momentul în care Cardoso a izbucnit, transmițând că nu e normal să fie luat la mișto. Că el a mers pe încredere, a dat meci de meci totul, că a fost profesionist. Cu atât mai mult cu cât contractul său cu Mediașul se termină în vară, astfel că ar fi ultima șansă de a lua și Gazul ceva bani pe el.

Dar Jorge Costa s-a dovedit de neclintit. L-a scos din lot pentru meciul cu Viitorul, acuzându-l că e „obraznic”! Și nu e singura chestie pe care portughezul a făcut-o în ultimele zile. FANATIK a dezvăluit că Jorge Costa și-a pus în cap tot vestiarul, certându-se cu toți căpitanii săi: de la Larie la Droppa, de la Cardoso la Ronaldo Deaconu!

De Dumitru Cardoso s-a interesat recent și CFR Cluj. În schimb pista FCSB este blocată pentru el, Becali realizând că nu-l poate folosi „număr 9”

Ce va face Dumitru Cardoso în aceste condiții? A terminat sezonul în afara lotului, pe 1 ianuarie intră în ultimele 6 luni de contract, astfel că poate semna cu oricine fără ca Mediașul să ia vreun ban. Dacă nu i se va accepta plecarea de la Gaz, e posibil să devină victima antrenorului și să nu mai joace până la finalul contractului.

Dumitru Cardoso este un jucător interesant și pentru unele echipe din Liga 1. CFR Cluj, preluată recent de Edi Iordănescu, cel care l-a convins pe Cardoso să vină în vara lui 2019 la Mediaș, este interesată de atacant. Depind multe de strategia de transferuri a ardelenilor din aceste săptămâni.

S-a vehiculat și varianta FCSB, Gigi Becali declarând în perioada când era persoană publică vocală că-i place Cardoso. Dar, între timp, interesul roș-albaștrilor pentru Cardoso tinde spre zero, pentru că patronul FCSB a fost convins de apropiați că „Mitică” nu este „număr 9” și, de fapt, ar juca pe postul lui Florinel Coman, Tănase, chiar Octavian Popescu. Cu alte cuvinte, nu ar mai avea loc la FCSB!

  • 700.000 de euro este cota actuală a lui Dumitru Cardoso, care a venit liber de contract la Mediaș pe 25 iulie 2019
  • 42 de meciuri, 12 goluri și 6 asisturi este „linia de clasament” a lui Cardoso în tricoul celor de la Gaz Metan
ADVERTISEMENT