Fotbal intern

Dumitru Cardoso, prezentat oficial la Gaz Metan Mediaş. Ambiţii mari pentru fotbalist: “Vreau să-mi cânte imnul României într-o zi”

27.07.2019 | 15:47
Dumitru Cardoso prezentat oficial la Gaz Metan Medias Ambitii mari pentru fotbalist Vreau sami cante imnul Romaniei intro zi

Nicolao Manuel Dumitru Cardoso, în vârstă de 27 de ani, a semnat cu Gaz Metan Mediaş. Fotbalistul s-a născut în Nacka, Stockholm, dar are origini româneşti, tatăl său fiind român. Fotbalistul speră să îşi relanseze cariera, după ce în ultimul timp a evoluat la mai multe echipe. Sportivul poate juca pe mai multe posturi în ofensivă, atât atacant central, cât şi în spatele vârfului.

Cardoso, prezentat oficial la Gaz Metan Mediaş. Vrea să joace pentru România

Deşi are 4 naţionalităţi, braziliană după mamă, suedeză pentru ca acolo s-a născut, italiană pentru că acolo este stabilit, fotbalistul este ataşat de România şi speră să evolueze sub tricolor. Acesta nu a jucat până în prezent pentru nici o reprezentativă, fapt care îi oferă posibilitatea să facă acest lucru pentru oricare din cele 4 ţări.

”Ştiam că într-o zi voi veni aici în România. Aşteptam momentul potrivit şi acesta a venit. Staff-ul şi Mister m-au vrut, clubul are ambiţie şi de asta am ales să vin aici. Am fost primit foarte bine. Vin cu motivaţie, vreau să-mi relansez cariera şi cred că Gaz Metan îmi poate oferi asta. Vreau să-mi cânte imnul României într-o zi” , a declarat Dumitru Cardoso la prezentarea oficială.

Edi Iordănescu în timpul unui meci disputat de Gaz Metan Mediaş.
Eduard Iordănescu pe banca celor de la Gaz Metan Mediaş.

Dumitru Cardoso a evoluat pentru Napoli în Europa League împotriva FCSB

Cardoso a evoluat pentru Napoli în câteva meciuri din postura de rezervă, dar nu a reuşit să se impună la echipa italiană. A urmat o perioadă mai dificilă pentru fotbalist, în care a schimbat mai multe echipe, printre care  Empoli, Veria, echipă din prima ligă din Grecia sau Nothingam Forest. La toate echipele, Cardoso a fost împrumutat de către Napoli.

Cardoso a început fotbalul la Empoli, unde a evoluat până în 2010 când a semnat cu Napoli. Fotbalistul  a jucat pentru naţionala under 19 în 6 meciuri, iar pentru cea Under 20 a evoluat în 8 partide.

Ultima echipă pentru care a evoluat Dumitru Cardoso este Livorno, în Italia, transferul la Gaz Metan Mediaş fiind considerat o rampă de lansare pentru jucător. Acesta speră ca prin evoluţiile avute sub comanda lui Eduard Iordănescu să atragă atenţia unor cluburi importnate.