News

Dumitru Coarnă, deputatul dus cu ARCA. Fostul pesedist oscilează între Diana Șoșoacă și George Simion

Pe lângă AUR și Diana Șoșoacă, în competiția pentru electoratul naționalist a intrat și deputatul Dumitru Coarnă cu noul său partid, ARCA Națiunii Române.
15.05.2023 | 16:12
Dumitru Coarna deputatul dus cu ARCA Fostul pesedist oscileaza intre Diana Sosoaca si George Simion
Deputatul Dumitru Coarnă a devenit un apropiat al lui George Simion, după ce anterior colaborase cu Diana Șoșoacă/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prezența lui Dumitru Coarnă în Camera Deputaților națiunea o datorează PSD-ului care l-a pus pe fostul sindicalist al polițiștilor pe listele de la alegerile parlamentare din 2020. Între timp, deputatul a fost exclus din partid și și-a făcut o formațiune politică proprie care pare să navigheze oscilant între cei doi lideri ai mișcării naționaliste din România, George Simion și Diana Șoșoacă.

Proteste organizate în comun cu AUR

AUR-ul lui George Simion a încasat toate criticile legate de protestul de miercuri din fața Palatului Parlamentului, în urma căruia mai mulți parlamentari, printre care și Ludovic Orban, au fost molestați de participanți, însă complice la manifestația de huliganism de la porțile Parlamentului a fost Dumitru Coarnă, cel care ar fi obținut autorizația pentru miting.

ADVERTISEMENT

Noi am organizat un protest autorizat, sâmbăta trecută pe străzile din Bucureşti. Astăzi a avut loc un alt protest autorizat în faţa Parlamentului, pe partea de la Izvor. Cei care au luat autorizaţia sunt un alt partid unde preşedinte este Dumitru Coarnă, partidul ARCA, protest la care noi am participat”, declara președintele AUR, George Simion.

În momentul de față, Coarnă are statut de deputat neafiliat, însă deja este liderul partidului ARCA Națiunii Române, o formațiune recent înființată. Deocamdată, în acest proiect nu i s-a alăturat altă figură politică cunoscută, însă pare să se apropie de partidul lui George Simion, lucru arătat de protestele împotriva proiectului de lege privind prevenirea separării copilului de familie, pe care AUR și ARCA l-au interpretat taman invers, anume ca fiind menit să faciliteze, în anumite circumstanțe, scoaterea copiilor din mediul familial.

ADVERTISEMENT

Șoșoacă, mai puțin tentantă decât AUR

Pe acest subiect, Coarnă a avut un o intervenție în plenul Camerei de o virulență care nu s-a regăsit în discursurile lui Simion pe această temă. „La Senat este COM 695 prin care permiteţi adopţiile copiilor români de cuplurile de homosexuali. Eu ştiu că avem în sală la PSD mulţi de tipul ăsta, haideți să protejăm copiii României. Eu ştiu că voi nu puteţi face copii între voi, că nu aveţi cum, cei din PSD. Dacă vreţi, pot să vă spun lista direct (…)

Eu ştiu că sunteţi homosexuali şi aţi văzut la televizor, în grup, ce aţi făcut între voi. Nu puteţi avea copii, nu vă bateţi joc de ţara asta. Lăsaţi familia normală să trăiască în România cum a trăit de mii de ani. O să vă vină rândul, trădătorilor!”, s-a răstit Dumitru Coarnă la foștii săi colegi de partid.

ADVERTISEMENT

Apropierea de AUR este de dată mai recentă întrucât până acum Coarnă a fost un secondant al Dianei Șoșoacă, liderului partidului SOS România, cea care a fost exclusă cu scandal din AUR încă de la începutului anului 2021. De altfel chiar asocierea cu Șoșoacă i-a adus lui Coarnă excluderea din PSD întrucât cei doi, împreună cu alți doi excluși din AUR – Francisc Tobă și Mihai Lasca – au făcut parte din grupul care s-a înființat pe 31 martie 2022, la scurtă vreme după izbucnirea războiului ruso-ucrainean, la poarta ambasadei Rusiei pentru a cere începerea negocierilor între beligeranți la București, cu medierea oficialităților de la București.

Însă asocierea cu Diana Șoșoacă ar aduce beneficii discutabile pe termen lung întrucât partidul acesteia, SOS România, este cotat în sondaje mult sub pragul electoral de 5%, pe când AUR ar intra fără probleme în Parlamentul ce va fi ales în 2024. Astfel că Dumitru Coarnă a ieșit în stradă alături de militanții AUR nu doar pe 10 mai, ci și la protestul din 6 mai.

ADVERTISEMENT

PNRR-ul, dușmanul de moarte al lui Dumitru Coarnă

Până la oficializarea unei relații mai strânse de colaborare cu AUR, Coarnă încearcă să-și definească o identitate proprie în peisajul naționalist autohton. Ținta preferată a deputatului este PNRR, acuzând guvernanții că Planul ar fi un paravan pentru vânzarea companiilor de stat către firme străine. Coarnă a inițiat o petiție online prin care guvernului i se cere „ să spună adevărul despre jaloanele exterminării românilor și României.”

Alocarea inițială a României a fost de 80 miliarde, dar, acum, este vorba de doar 29,2 miliarde euro. Din suma de 29,2 miliarde euro, doar 10-11 miliarde reprezintă granturi, restul fiind credite. Credite în valoare de aproape 19 miliarde de euro. Cu atât îndatorează guvernarea iresponsabilă PSD-PNL-UDMR România. Însă, pe lângă aceste împrumuturi, România are de atins și celebrele „jaloane” care înseamnă:

  1. Cedarea gratuită a ultimelor 240 de regii și 1.000 de întreprinderi de stat (Hidroelectrica, NuclearElectrica, CEC Bank, Salrom, Portul Constanța etc.)
  2. Deposedarea românilor de proprietăți. De la conturile din bănci și până la case, mașini, terenuri. Tot. Printr-ul simplu mail semnat electronic de orice executor judecătoresc din UE și Elveția. Chiar și pentru neplata unei facturi la utilități.
  3. Separarea copiiilor de familie prin criterii relative și arbitrare (PLx-145/2023) astfel încât să se dea liber la adopțiile de către persoane de același sex (COM (2022) 695).

Înstrăinarea patrimoniului statului român este o obsesie mai veche a lui Dumitru Coarnă, el fiind încă din 2021 printre inițiatorii proiectului „Legii suveranităţii – Legea pentru protejarea interesului superior şi suveran al poporului şi al cetăţeanului român”, alături de alți parlamentari AUR și de senatoarea independentă Diana Șoșoacă. Acest lucru a fost unul dintre motivele răcirii relațiilor cu conducerea PSD, nemulțumită că un parlamentar social-democrat s-a asociat cu un proiect care conținea tot felul de gogorițe, precum interzicerea intervențiilor „asupra conexiunilor neuronale sau intruziune la nivelul creierului, într-un mod invaziv sau neinvaziv, în lipsa consimțământului scris.”

ADVERTISEMENT