News

Dumitru Coarnă, lămuriri în cazul Caracal. Cu cine a stat de vorbă, de fapt, Gheorghe Dincă

05.08.2019 | 14:32
Dumitru Coarna lamuriri in cazul Caracal Cu cine a stat de vorba de fapt Gheorghe Dinca

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) vine cu lămuriri importante în cazul crimelor petrecute recent la Caracal, unde două tinere au fost sechestrate, violate și, cel mai probabil, ucise de Gheorghe Dincă, fost mecanic auto. Oficialul lansează o serie de acuzații dure la adresa televiziunilor care au făcut public numele unui polițist ce se bănuiește că ar fi discutat cu criminalul, înainte ca acesta să-și recunoască faptele.

Dumitru Coarnă, acuzații grave la adresa posturilor de televiziune

O televiziune i-a pronunțat numele unui polițist, care omul ăsta nu a participat la niciun fel de eveniment, nu a fost la fața locului, a fost de serviciu în ziua de 26, spunând că inculpatul a discutat cu acest polițist și i-a dat numele în direct, i-a urmărit soția firma de pază, nu știu cu ce competențe, i-au făcut filaj, firma de pază face filaj la un medic din Caracal, a plecat femeia de acasă la 7 fără cinci. Oameni fără legătură cu această speță”, a  declarat Dumitru Coarnă, într-un interviu acordat recent pentru Digi 24, recunoscând, totodată. că Gheorhe Dincă a discutat cu un ofițer DIICOT Craiova, înainte să recunoască cele două crime.

E adevărat că în ziua de 28, se pare, din ce știu eu, că inculpatul stă de vorbă cu un ofițer, dar e vorba de un ofițer DIICOT Craiova, înainte să recunoască fapta. Toată presa – două televiziuni, am vorbit cu avocații să-i dăm în judecată pe această temă – i-au dat numele, i-au urmărit soția, firma de pază a acestui domn care e aservit politic și primește comandă politică și contracte politice. E aceeași firmă de pază căreia dl Alexe îi dă fotografia, care-i trimite pe polițiști la Redea, vorbim de 25, ora 17:00”, a mai spus președintele SNPPC.

Gheorghe Dincă a discutat cu un polițist înainte să-și recunoască faptele. Sursa foto: digi24.ro
Gheorghe Dincă a discutat cu un polițist înainte să-și recunoască faptele. Sursa foto: digi24.ro

Cine este polițistul cu care a discutat monstrul din Caracal, înainte să recunoască faptele

Bogdan Alexandru, primul avocat al criminalului din Caracal, înainte ca dosarul să fie preluat de structura centrală a DIICOT, a dezvăluit că Dincă a solicitat să discute cu un polițist anume, mărturisind apoi că le-a ucis pe Luiza și Alexandra.

A cerut să stea de vorbă cu un poliţist şi să fie singur cu acest poliţist. Sper să nu mă înşel, dar pe acel domn poliţist eu nu l-am văzut în grupul poliţiştilor de la Dolj, ci l-am văzut doar la faţa locului acolo. Presupun că e un poliţist de la Olt. A rămas singur cu acel poliţist, chiar mi-a solicitat să rămână singur cu acel poliţist. Au stat de vorbă aproximativ o oră sau mai bine. După acest episod, a recunoscut imediat, e vorba despre minute. Deeci după ce s-a încheiat discuţia… Vă mărturisesc sincer că pe acel domn poliţist l-am văzut discutând şi cu o zi înainte, în timpul percheziţiilor cu inculpatul, fapt pentru care, şi a doua zi, dânsul a solicitat să discute cu dânsul şi a discutat inclusiv cu soţia inculpatului acest poliţist”, a declarat avocatul. Potrivit România TV, Preda Marius este ofițerul cu care Gheorghe Dincă a dorit să discute  înainte de a le dezvălui anchetatorilor că le-a omorât pe cele două tinere.