Fotbal intern

Dumitru Dragomir a propus scăderea salariilor fotbaliștilor: „Pot trăi și cu 3.000”

24.03.2020 | 16:50
Dumitru Dragomir a propus scaderea salariilor fotbalistilor Pot trai si cu 3000
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a propus scăderea salariilor jucătorilor în perioada de suspendare a competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus.

„La noi sunt mulți practicanți ai sportului, nu fotbaliști”

Pandemia de coronavirus a suspendat competițiile sportive și, în același timp, a sistat încasările cluburilor.

ADVERTISEMENT

În acest context, Gigi Becali a declarat că forurile conducătoare din fotbalul românesc ar trebui să hotărască înjumătățirea salariilor jucătorilor în perioada de stare de urgență. Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii, este de aceeași părere, dar consideră că scăderea cu 50% a încasărilor este o măsură prea drastică.

Chiar jumătate din bani nu poţi să le iei oamenilor. 10% sau 15% poți, dar nu 50%, că au şi ei familii de întreţinut. Plus că în România sunt doar câţiva plătiţi mai bine, nu au ca ăia din străinătate, care câștigă milioane.

ADVERTISEMENT

Ăia sunt fotbalişti, la noi sunt mulţi sportivi, practicanţi ai sportului, care nu câştigă mult. 

Trebuie să înţeleagă şi jucătorii că pot trăi şi cu bani mai puţini. Cei cu 10 mii pe lună pot să trăiască şi cu 8 mii, cei cu 6 mii pot trăi cu 4, şi tot aşa”, a declarat Dumitru Dragomir la Telekomsport.

ADVERTISEMENT

Semnal de alarmă tras

Dumitru Dragomir consideră că pandemia de coronavirus va continua, ajungând să afecteze o parte mare a populației.

Fraţilor, eu cred că în decursul vremii mai toţi ne vom infecta cu acest virus, la cât de repede se transmite în lume. Va fi ca în vremurile vechi, unii vor rezista, alţii nu. Dar dacă facem ce spun specialiştii, va fi bine.

ADVERTISEMENT

Dacă facem doar ce ne recomandă doctorii, eu cred că pandemia se va diminua vizibil pe la jumătatea lunii mai şi putem reveni la vieţile noastre, chiar dacă multe lucruri se vor schimba de acum.

Fotbaliştii trebuie să facă totul pentru a-şi păstra forma sportivă. Să lucreze în casă, să iasă să alerge câte unul, izolat”, consideră Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT